Националната агенция за приходите проверява 10 физически лица, собственици на

...
Националната агенция за приходите проверява 10 физически лица, собственици на
Коментари Харесай

Собственици на куп луксозни автомобили не са отчели нито стотинка доход

Националната организация за приходите ревизира 10 физически лица, притежатели на първокласни коли като Rolls-Royce, Bentley и Porsche, които не са заявили никакви или съвсем никакви доходи. Това заяви представителят на Национална агенция за приходите Росен Бъчваров пред " Сега ". Данъчните проверки са почнали преди три месеца и още не са завършили.

Пред последните 3 години приходната организация е направила 55 проверки и към 400 инспекции на жители и компании, които имат скъпи коли. В разследване на тях са открити неплатени данъчни отговорности в размер на 2,3 млн. лева Наложени са и корекции за общо 10 млн. лева на сдружения, които заявяват, че са на загуба, а в това време купуват първокласни коли.

Национална агенция за приходите е открила още неплатено Данък добавена стойност на скъпи коли за общо 250 000 лева Когато компания закупи кола от друга страна, тя има опция да избра да се начисли Данък добавена стойност у нас, а не в страната, откъдето е купено возилото. Впоследствие обаче някои сдружения не го вършат.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР