Национална конференция на тема: Европейска перспектива за добросъседските отношения между

...
Национална конференция на тема: Европейска перспектива за добросъседските отношения между
Коментари Харесай

Румен Радев: Натискът да пуснем Македония е жесток

Национална конференция на тематика: " Европейска вероятност за добросъседските връзки сред Република България и Република Северна Македония " беше открита в София под патронажа на президента Румен Радев.
Форумът е проведен от Института за исторически проучвания при Българската академия на науките и Македонския теоретичен институт. Конференцията е в памет на Гоце Делчев. Днес се означават 119 години от гибелта на бореца за национално обединяване.



В формалната си страница във Facebook президентът Румен Радев написа, че националната конференция в памет на Гоце Делчев е израз на дълбоката ни респект към живота и делото на този огромен деятел на свободата на македонските българи.

Добросъседските връзки сред България и РСМ ще са устойчиви и необратими във времето, когато историческата истина ни сплотява, показва още президентът.

Във форума вземат участие вицепрезидентът Илияна Йотова, изтъкнати историци, дипломати, представители на разнообразни организации.

Три панела обгръщат следните тематики: " Гоце Делчев и общата история на Република България и РСМ сред обстоятелствата и идеологията, " Състояние и вероятности пред добросъседските връзки, европейската зрялост на РСМ " и " 100 години проведено придвижване на македонските българи по света ".
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР