Бившият премиер Кирил Петков направи изявление във връзка с въпросите

...
Бившият премиер Кирил Петков направи изявление във връзка с въпросите
Коментари Харесай

Петков: Още ползвам НСО заради заплаха за живота ми

Бившият министър председател Кирил Петков направи изказване по отношение на въпросите за какво продължава да употребява услугите на  НСО, откакто от дълго време не е министър-председател и не би следвало да пътува с персонална защита. Депутатът от ППДБ съобщи, че управляващите са решили да оставят гардовете, защото имало директни закани за живота му. 

" Труд news " напомня, че в пътен случай край Аксаково почина мъж. Неговата брачна половинка към момента бере душа в болница. Веднага след нещастието специалисти по пътна сигурност припомниха, че разпоредбите и рестриктивните мерки на скоростта важат за всички, в това число за водачите от НСО, които постоянно карат прекомерно бързо. Тепърва техническа експертиза ще откри кой е отговорен за злополуката, която приключи с жертва. 

Искам да споделя спомагателна информация във връзка със злощастния случай, тъй като е значимо обществото да получава вярна информация: 

Държа връзка с екипа, който се грижи за Красимира, брачната половинка в случая, и им благодаря, че ме държат в течение по няколко пъти дневно за нейното положение.  Засега ситуацията й е устойчиво и всички се надяваме с Божията помощ, тя да продължава да се усъвършенства.   Ще продължа всеки ден да проследявам положението й и, каквото зависи от мен, ще го направя, с цел да оказа помощ.

Прочетох в последните дни ужасни спекулации и виждам, че за доста хора няма граници на човешкото - всичко се употребява за кални политически внушения.  Няма да им давам отговор, само че е значимо обществото да знае няколко обстоятелството, с цел да не го заблуждават озверели политици, за които явно граници няма:

Моята защита беше свалена от НСО през януари 2023г. Впоследсвие в Министерство на вътрешните работи постъпи информация за директна опасност за живота ми и междуведомствена комисия, в която вземат участие и другите служби, ми назначи защита заради тази опасност.  Знам, че поради смяната на нашата България, за която се боря, си навличам и доста недоброжелатели.  Моето семейство също е наясно с рисковете, които поемам.  

След този сигнал за опасност се разпореди и непрекъснато полицейско наличие пред дома ми.   Така че тази защита изобщо не е “придобивка ” от властта и не поисквам на никого заради такава причина да му се назначава защита.  Не се върша на воин, просто спекулациите по тази тематика бяха ужасяващи и желая хората да знаят истината.

По време на случая седях на задната седалка от дясно - наложителното ми място за сядане по протокол.   В продължение на близо 40 минути бях във видео конферентен диалог с моя екип като случаят се случи по време на този диалог. Затова не следях придвижването и по какъв начин се случи всичко.  Следващите си дейности описах в подробност в предходен  пост.  Много скърбя за загубата на живота на лидера и в този момент просто се надявам, че бързата реакция на хората от спешна помощ и пожарната, хората, които незабавно се притекоха на помощ, да докара до спасяването най-малко на живота на Красимира, посредством и на невероятния екип в болничното заведение сега.  Нито сме бързали за нещо, нито е имало указания да се бърза - следващи ужасни медийни спекулации.   
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР