Наследниците на мъчителите владеят икономиката“, казва един мъченик от комунистическия

...
Наследниците на мъчителите владеят икономиката“, казва един мъченик от комунистическия
Коментари Харесай

„Харвардска“ схема: Милионер – внук на две поколения от ДС, напъва за кмет на София

„ Наследниците на мъчителите владеят стопанската система “, споделя един страдалец от комунистическия концлагер в Белене. В това едно изречение е събрана цялата истина за злощастието на днешна България, която е в плен на синчетата и дъщеричките, внуците и внучките на Държавна сигурност. Наесен и подобен кмет на София ще ви сложат – внук на цели две ръководства на Държавна сигурност.

И множеството ще споделят: е, какво от това, че дядо му е бил дълги години – от 1952 до 1976 г началник на III-то ръководство на Държавна сигурност, а след това член на ЦКРК на Централен комитет на Българска комунистическа партия, а пък братът на дядо му е бил партиен секретар на Министерство на вътрешните работи от 1978 до 1984 година и също дълготраен началник на IV-то у-ние на Държавна сигурност (научно-техническото – тоест, ето от кое място се пръква при демокрацията „ стартъпът “ на внучето за програмен продукт, който продаде на американците), и несъмнено татко му – о, каква изненада! – е мастита фигура в I-во у-ние на Държавна сигурност.

Реклама

Това няма никаква връзка с отрочето и новоизлюпен милионер, нали? Ама, напълно. Хора, които крепяха не просто режима в България, като част репресивния уред, само че и гордо служеха на Съюз на съветските социалистически републики, през днешния ден се изпират през отрочетата, които са легендирани като „ проамерикански “ и както бащите им и дядовците им са служели на това Посолство преди време, в този момент служат на другото Посолство. Но знайте, в сериозни моменти тези хора постоянно ще застанат повече или по-малко намерено в услуга на Посолството, на което са служили предците им, а не на „ новото “ Посолство. И в никакъв случай няма да отстояват национална позиция.

Прочее, до момента в който има лапнишарани, които имат вяра, че всичко това с генеалогичните връзки със остарелия режим няма значение – аз самият съм бил подобен лапнишаран преди години! – страната ни ще е това, в което я трансфораха: безперспективен бантустан, в който голямата част от хората живеят оскъдно и зле. Но лапнишарани постоянно ще има… Винаги! Затова и България е обречена.

Коментар на доктор Борислав Цеков, Център за нова Европа

Източник: narod.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР