Проблемите на германската авиокомпания Lufthansa сякаш нямат край. Стачки, отменени

...
Проблемите на германската авиокомпания Lufthansa сякаш нямат край. Стачки, отменени
Коментари Харесай

Дублиране на самолетни билети и летищен хаос. Проблемите в Lufthansa се задълбочават

Проблемите на немската самолетна компания Lufthansa като че ли нямат край. Стачки, анулирани полети и комплицирани пасажери са все по-честа панорама на европейските летища. Читатели на Money.bg алармират за още един проблем - повтаряне на самолетни билети, което води до това, че доста хора, които са си закупили билет, не могат да излетят.

Обяснението на компанията и обезщетенията за пасажерите с дублирани билети - роман от първо лице

Екип на Money.bg стана очевидец и директен участник на протичащото се с авиопревозвача. На 25 април, дружно с публицисти и от други български медии, както и с евродепутати, екипът ни стана очевидец на това по какъв начин, макар че разполага със самолетен билет от Франкфурт до София, закупен преди повече от месец, може и да не може да излети.

Над 20 души, част от тях публицисти, чекирайки се на летището и разпечатвайки бордната си карта, се оказаха без място в самолета. От представители на компанията ни беше обяснено, че " когато бордингът стартира, някои хора може би ще получат място в самолета ". Само че, не всички получиха.
 Германската самолетна компания Lufthansa удвои чистата си облага за 2023 година
Най-голямата европейска самолетна компания удвои чистата си облага за 2023 година

През 2023 година немската самолетна компания е превозила общо 123 милиона пасажери

По-малко от час преди излитането на самолета чиновници на Lufthansa оповестиха по високоговорител, че оферират отплата в размер на 250 евро за всеки искащ да пренощува във Франкфурт и да лети за София на идващия ден късно следобяд.

Желаещи нямаше и няколко минути по-късно офертата се подвигна - с изключение на по €250 на човек, самолетната компания ще обезпечи и гратис настаняване в хотел, с включена храна, както и трансфер до хотела и летището.

За шанс на нашата група доброволци се откриха и екипът ни съумя да излети за София. Не всички обаче имаха този шанс.
 Снимка 582828
Източник:

Обяснението на авиопревозвача за сулчващото се беше малко - " щета в онлайн системата, която води до инцидентно продадени повече билети ". Източници на Money.bg в Европейския парламент в Страсбург обаче обявиха, че " това е честа процедура за Lufthansa от ковид-пандемията насам.

Стачки, анулирани полети и...рекордна облага

Припомняме, че през февруари тази година стачка на наземния личен състав в в Lufthansa анулира стотици свои полети на пет огромни немски летища. Сред анулираните полети бяха тези сред между София и аерогарите във Франкфурт и Мюнхен.

Малко по-късно от компанията оповестиха, че самолетните билети за анулираните полети ще могат да бъдат презаверени гратис. Билетите за вътрешните полети в Германия на самолетната компания пък можеха да бъдат сменени за ваучери, които да бъдат употребени за пътешестване с трен.

На този декор, през месец март тази година Lufthansa разгласи рекордна облага за 2023-а. Нетната облага на националния транспортьор на Германия през предходната година е повишена до €1,67 милиарда при €791 милиона през 2022 година. Това е покачване със 112%, стана ясно от публично известие на уеб страницата на самолетната компания.

Причината за положителните резултати се крие в нарастването на полетите и превозените пасажери. Колкото до проблемите, свързани със стачки, дублирани билети и анулирани полети, те си остават. И за жал са все по-често срещано събитие измежду множеството самолетни компании.
 Ryanair анулира 300 полета в Европа, поради стачка на френски синдикат
Ryanair анулира 300 полета в Европа, поради стачка на френски синдикат

От авиопревозвача оповестиха, че ще бъдат наранени 50 000 пътници
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР