Нашето съзнание много отдавна се е научило да познава някои

...
Нашето съзнание много отдавна се е научило да познава някои
Коментари Харесай

Защо очите са прозорец към душата според науката

Нашето схващане доста от дълго време се е научило да познава някои механизми за зрително държание, което е израз на страстите на други хора.

Когато притваряме очи, това оказва помощ за подобряването на зрителната дискриминация - т.е. да имаме опция умишлено или не да дефинираме и да вършим съпоставяне сред приликите и разликите сред няколко форми и обекти.

Тези, които следят механизма, по инстинкт одобряват и свързват контакта с очите с прикрехнат взор като проявяване на отчуждени, дискриминиращи усеща и обвързваните с тях страсти като съмнение, съмнение, омерзение и т.н.

Изследване на щатски университет слага акцент върху един въпрос - по какъв начин израженията по лицето могат да показват страсти и положения на мозъка?

Според думи на психолога Даниел Лий, който е управлявал това проучване, в науките за еволюцията е признато, че израженията по лицето са се появили със сензорна и сетивна функционалност, на този, който ги прави.

 Защо очите са прозорец към душата

Когато отваряте очите си необятно, това усилва чувствителността на зрението, като по този метод разрешава на нашите зрителни рецептори да се подтикват с повече светлина. Така се долавя по-лесно придвижване, изключително, когато е мрачно, което е доста значимо, когато се постанова да избегнем заплаха.

Когато притваряте очите си, това оказва помощ, с цел да се усили точността и яснотата на зрението, като по този метод разрешава да се отсяват доста значими елементи.

Тези два противоположни механизма на пригаждане на зрението се свързват на подсъзнателно равнище, като употребяват избрани концепции за положението на мозъка на този, който ги прави.

Според гореспоменатото проучване, очите, които са по-притворени, когато споделяме, биват възприемани като отрицателни положения на мозъка. Те са свързани със обществената дискриминация като неприязън, ненавист, неуважение, експанзия, съмнение, съмнение или омерзение.

Когато очите са по-широко отворени, това се свързва с позитивните настроения и сензитивност към информацията като наслада, удивление, очакване, боязън, любознание.

Вижте още:

- Как изглеждате в очите на другите;

- Характер съгласно формата на очите.

Източник: sanovnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР