Народната певица Славка Калчева е получила забрана да издава емблематичния

...
Народната певица Славка Калчева е получила забрана да издава емблематичния
Коментари Харесай

СКАНДАЛ: Забраниха на Славка Калчева да издава Бяла роза

Народната певица Славка Калчева е получила възбрана да издава емблематичния си шлагер " Бяла роза ". Ветото идва от аранжора на песента Тодор Димитров-Токича. Той е предявил финансови искания към изпълнителката и нейния издател от " Пайнер " при включването на записа в нов диск.

" Исках да издам песента в още един албум. Въпросният човек настояваше да му заплащам в допълнение на година, тъй като " Бяла роза " е станала огромен шлагер. Той има искания, че аранжиментът му е страховит и надали не е направил песента. Неговото всеки може да го свърши. Започва отсвира и интродукцията с мелодията на песента. Не е показал творчество да употребява нещо друго. Разбира се, не споделям, че не се е потрудил, само че тогава договорът беше подобен - плащаше се еднократно и край. Аз един път съм му платила по договор ", изясни звездата, която на 2 декември стана на 67 година
свързани новини14250на 25.05.2020
Затова тя не е присъединила всенародния шлагер в последния си албум. " Откъде накъде ще му заплащам на този човек всяка година?! Музиката е моя, той единствено е направил аранжимента, а има искания ", гневна е гласовитата ямболийка.

Тя е желала да издаде " Бяла роза " 20 година след основаването й, с цел да я възроди и в тв ефира. „ Минаха 10 години и трябваше да подпиша анекс, с цел да създадем нов клип на песента, който да пуснат по малкия екран " Планета ". Аранжорът обаче предяви искания аз или Митко Димитров да му платим, с цел да се върти екранизацията в ефир. Въпросният аранжор забрани и на други певици от " Пайнер " да пеят песните, които е направил преди време ", споделя още Славка Калчева пред " Телеграф ".

Певицата не е наясно дали Токича получава някакви авторски права за " Бяла роза " и признава, че самата тя не взима нищо за свои песни. " За 10 години от " Музикаутор " са ми писали 700 лв., за 12 от " Профон " - 800 лв.. Парите са от някакви телевизионни излъчвания и радия ", добави тя.

За да тушира скандалните разногласия, някогашната солистка на именития оркестър " Козари " е решила да направи нов аранжимент на " Бяла роза " и да я издаде в идващия си албум. " Само това е методът ", споделя още певицата.
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР