Страните от ЕС одобряват закон за намаляване на емисиите на

...
Страните от ЕС одобряват закон за намаляване на емисиите на
Коментари Харесай

ЕС ще намали емисиите СО2 от тежкотоварните автомобили до 2050 г с 90 на сто

Страните от Европейски Съюз утвърждават закон за понижаване на излъчванията на CO2 от камиони
Правилата на Европейски Съюз, които ще понижат излъчванията на въглероден диоксид от камионите и ще изискват излъчванията на новите тежкотоварни коли да намалеят с 90% до 2040 година, получиха дефинитивно утвърждение от страните членки в понеделник, оповестява Ройтерс.

В отчета се споделя, че разпоредбите ще значат, че производителите ще би трябвало да продават " огромен дял от камиони, които не отделят CO2, в това число електрически транспортни средства и такива, работещи с водородни горива ".

Временните цели за понижаване на излъчванията при новите продажби ще бъдат 45% до 2030 година - в съпоставяне със съществуващата цел от 30% - и 65% до 2035 година, се споделя в отчета.

Информационният бюлетин прибавя, че камионите са виновни за една четвърт от излъчванията от автомобилния превоз в блока.

Отбелязва се, че при гласуването в понеделник единствено Италия, Полша и Словакия се противопоставили на политиката, а Чешката република се въздържала. Това е декларирал чиновник на Европейски Съюз пред Ройтерс.

За да завоюват поддръжката на Германия, страните от Европейски Съюз прибавиха предишния месец увод към закона, в който се споделя, че Европейската комисия ще обмисли създаването на правила в бъдеще, които да регистрират камионите, работещи с CO2 неутрални горива, при постигането на задачите. "

В други вести за Европейски Съюз Ройтерс оповестява, че петима полски аграрни производители са оповестили гладна стачка " поради екологичните разпореждания на Европейския съюз, които съгласно тях ги изхвърлят от бизнеса ".
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР