НЕ на войната! беше призивът, който актьорите Любо Нейков, Александра

...
НЕ на войната! беше призивът, който актьорите Любо Нейков, Александра
Коментари Харесай

Любо Нейков, Сърчаджиева и актьори от Сатирата: НЕ на войната!

" НЕ на войната! " беше апелът, който актьорите Любо Нейков, Александра Сърчаджиева и други насочиха от сцената на Сатиричния спектакъл в третата вечер от началото на съветската инвазия в Украйна. Апелът им за мир бе изписан върху огромен афиш, който артистите държаха в края на представлението " Всички с изключение на мен ".

Пацифисткият вик бе посрещнат с доста овации и накара българския аниматор с номинация за " Оскар " Теодор Ушев да насочи опрощение към тях. Причината - като част от многочислените си мнения по отношение на войната, той разкритикува българската интелигенция, защото по думите му множеството от тях " поддържат Путин и поучават Украйна да се съобщи. Това изяснява за какво в България имаме мизерна просвета и изкуство ".

Примерът на Нейков и компания обаче го кара да премисли позицията си.

" Окей, не бях прав. Току-що видях нещо, което ме развълнува надълбоко... Извинявам се за този пост! ", призна Ушев, като добави по адрес на актьорите от " Всички с изключение на мен " - " Велики сте, безусловно велики ".

Послание за преустановяване на огъня бе изпратено и от улиците на Москва от момчето знамение, дало на България рекордното второ място на Евровизия - Кристиан Костов. Роден и бранш в съветската столица, той се включи в митингите, които сега се развихрят там, с апел за отдръпването на Путин, написа " Монитор " ;.

" Всички сме в потрес, уплашени сме, не знаем какво да чакаме. Излизаме по улицата, вършим манифестации. Само първия ден има арестувани над 1700 индивида. Но има много повече, за които не знаем. Хората тук са уплашени. Всеки ден се разсънвам в смут и лягам в същото въодушевление. Надявам се всичко това да мине колкото може по-бързо ", сподели артистът пред Нова тв.
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР