Напускането на Великобритания формира недостиг в бюджета на ЕС, който

...
Напускането на Великобритания формира недостиг в бюджета на ЕС, който
Коментари Харесай

Излизането на Великобритания отваря дупка в бюджета на ЕС от 12-15 млрд. евро годишно

Напускането на Англия образува дефицит в бюджета на Европейски Съюз, който се прави оценка на 12-15 милиарда евро годишно, заяви през днешния ден еврокомисарят по бюджета и човешките запаси Гюнтер Йотингер.

Той добави, че комисията предлага доста покачване на националните вноски в общностния бюджет след 2020 година и сензитивно редуциране на структурните фондове. По неговите думи, по едно и също време с английското отдръпване, бюджетът на Европейски Съюз е изправен пред непредвидени разноски, свързани с защитата на границите, защитата, миграцията, вътрешната и външната сигурност.

Европейска комисия предлага бъдещият бюджет на Европейски Съюз да планува повече разноски за обучение и научни проучвания. Йотингер посочи, че показаните през днешния ден оферти се чака да бъдат оценени до май от Европейския парламент. Повече не би трябвало да позволяваме отстъпки по вноските към бюджета, с каквито разполагаше Англия, добави еврокомисарят.

„ Не желаеме да запълваме дефицита с дълг, в идващите 10 години не би трябвало да позволяваме това - приходите би трябвало на Европейски Съюз да бъдат равни на разноските. Искаме тази година страните да дефинират задачите си за идващия дълголетен бюджет ”, уточни Йотингер.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР