Украинските въоръжени сили са успели да стабилизират ситуацията в северната

...
Украинските въоръжени сили са успели да стабилизират ситуацията в северната
Коментари Харесай

Зеленски: Успяхме да стабилизираме ситуацията в Харковска област

Украинските въоръжени сили са съумели да " стабилизират " обстановката в северната част на Харковска област, съобщи украинският президент Володимир Зеленски. По думите му " най-дълбоката " точка на нахлуване на съветските войски е на 10 км. след почналата атака предходната седмица.

Към днешна дата нашите отбранителни сили са стопирали руснаците там, където се намират сега. Най-дълбоката точка на тяхното нахлуване е 10 километра. По направленията на някои бригади съперникът въобще не напредва и не е напредвал ", съобщи Зеленски на брифинг. По думите на президента някои посоки са били подсилени с обособени батальони от запаса и от някои посоки.

Руските войски са съумели да пресекат границата в Харковска област заради незадоволителното съществуване на противовъздушна защита на Украйна, съобщи Володимир Зеленски.  " Те работят на отдалеченост, където имат преимущество, с въздушни бомби, артилерия ", сподели той. В същото време украинският президент увери, че Русия не е достигнала до главните линии за защита в Харковска област, а единствено до първата, която е била построена от военните под обстрел. Според украинският президент, съветската цел по посока Харков е Волчанск.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР