Напрежението по границата с Украйна е доста високо, затова Русия

...
Напрежението по границата с Украйна е доста високо, затова Русия
Коментари Харесай

Русия очаква писмен отговор от Вашингтон

Напрежението по границата с Украйна е много високо, по тази причина Русия упорства да получи пряк отговор на предложенията си за гаранции за сигурност, сподели представителят на Кремъл Дмитрий Песков в изявление за CNN.

Според Песков обвиняванията против Русия от страна на Белия дом не са подкрепени от никакви доказателства.

По-рано в изявление за американското списание " Newsweek " посланикът на Русия във Вашингтон Анатолий Антонов разяснява, че договарянията на Русия със Съединените щати в Женева и с НАТО в Брюксел не са довели до значителен резултат.

Посланик Анатолий Антонов показва, че съветската страна чака писмени отговори от Вашингтон и Брюксел на плановете си за съглашения в областта на сигурността.

По думите му от отговорите ще зависи дали е оправдано да продължи взаимната работа.

“Готови сме да осъждаме насрещни предложения”, добавя дипломатът.

Русия упорства да получи правни гаранции, че няма да продължи разширението на НАТО на изток, че няма да се разполагат ударни системи в непосредствена непосредственост до съветските граници и че Алиансът ще изтегли войските и техниката си на позициите, които са заемали до 1997 година.

Антонов споделя, че военното асимилиране на някогашните руски републики е недопустимо за Русия и усилва рисковете от ескалация и директен боен конфликт.

“Всяко нещо си има граници. Намираме се на ръба на пропастта”, акцентира дипломатът.

Той добавя, че обстановката в Украйна не е била в дневния ред на руско-американските договаряния в Женева и е била упомената като второстепенна тематика по време на консултациите с НАТО в Брюксел.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР