Нападателят Валери Божинов, който ще започне третия си период на

...
Нападателят Валери Божинов, който ще започне третия си период на
Коментари Харесай

Божинов: Не съм в Левски заради парите

Нападателят Валери Божинов, който ще стартира третия си интервал на „ Герена “ приказва пред клубната телевизия, откакто подписа с отбора за една година. 34-годишният стрелец изясни, че желае да бъде обединител в Левски, а неговата роля ще е да влиза в игра, когато се постанова да оказва помощ и да взема решение мачове, както го направи в дуела с Етър в баража за Лига Европа през сезон 2018/19.

" Добре се усещам. Щастлив съм. Искам да благодаря на господин Сираков, Георги Тодоров, на всички, които работят за Левски. На почитателите и на управлението, на треньорите най-много. На моите съотборници, че от първия ден, откогато съм пристигнал тук ме одобриха и ме поддържаха. Показаха предпочитание, че ме желаят в Левски. Искам да благодаря на Ники Михайлов, на индивида, който постоянно е заставал до мен и зад мен и постоянно съм имал неговата опора и тил като съотборник ", показа Божинов.

" Това, което ми прави усещане, което одобрявам и се надявам да продължи по същия метод, е привличането на български футболисти. На млади футболисти. На фрагменти, които преди са били в Левски и сега им се дава опция и късмет да се върнат да играят като Стивън, като Боби, като Ради, като Живко. Говорим за момчета, които са минали през школата на Левски, които знаят какво е Левски. Знаят какво е да играеш на " Герена " и пред тази наша неповторима аудитория. Това е хубавото нещо, че господин Сираков дружно с треньорското управление прави всичко допустимо да направи тим единствено от българи и да направи по този начин, че в състава да има 11 или 25 играчи единствено българи, които в действителност милеят и ще оставят сърцето и душата си за Левски ", добави още Божинов.

На въпрос дали е имал съмнения да се върне, голмайсторът отговори по този начин:

" Тук е моментът да благодаря още веднъж на господин Сираков за това, че ми даде тази опция в подобен сложен миг. Аз му споделих, той доста добре знае, че тук не става въпрос за пари. Както желая да знаят и хората - и обществото, и почитателите на Левски, че Валери Божинов не е тук за пари. Валери Божинов е тук да сплоти. Да направи всичко допустимо да бъде обединителят в съблекалнята, отвън терена, с почитателите, като цяло да бъда обединителят, да оказа помощ за развиването на младите футболисти, за развиването на футболисти, на които в действителност ще им се даде късмет и опция да се развиват. Моята задача е да съм обединител и да оказвам помощ, когато би трябвало, когато имам опция, в случай че треньорите имат потребност от мен. Ще оказвам помощ с развиването на младите футболисти и се надявам да бъда обединителят в съблекалнята, както постоянно съм го правел отвън терена и се надявам да направя всичко допустимо освен аз, а и ние като футболисти да обединим нашата аудитория да бъде още по-сплотена, да бъдем дружно. Левски е над всичко и над всички и ние имаме потребност от нашите почитатели в този сложен миг. Но, с цел да се случат тези неща, би трябвало да има едно обединяване. Аз постоянно съм казвал, че обединяването прави силата. Ако всички бъдем обединени, ще излезем спечелили, ще спечелим тази борба, тази война, която водим в този сложен миг за нас ", разкри стрелецът.

" Месец и половина към този момент упражнявам с тима. Чувствам се добре. Ако би трябвало да вляза да играя и да се разчита на мен, аз съм разполагаем на треньорското управление. Днес приказвах с господин Сираков, разбрали сме се по тази тематика и със старши треньора. Аз ще оказвам помощ на Левски, когато се постанова, да влизам да вземам решение мачове, както беше в мача с Етър. Моето предпочитание е да виждам повече фрагменти от школата, млади футболисти да се постановат и да им се дава късмет. Левски би трябвало да стартира да създава свои фрагменти, да бъдат продавани и тимът да се самоиздържа от продажбата на играчи. В момента господин Сираков прави всичко допустимо да има повече млади футболисти, които да играят. Левски от доста време насам не е излизал с 11 българи титуляри. Все отново това е Отбора на народа - ние имаме потребност да бъдем единствено българи ", сподели още Божинов.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР