Наистина знаково събитие се случи вчера. Знаете, че Желязната църква

...
Наистина знаково събитие се случи вчера. Знаете, че Желязната църква
Коментари Харесай

Захариева: Председателството не е само фанфари, а и много работа

Наистина знаково събитие се случи през вчерашния ден. Знаете, че Желязната черква беше затворена, имаше заплаха тя да падне. Надявам се към този момент тя да бъде посещавана, освен от християни, а от доста туристи. Преди през вчерашния ден не я бях виждала реставрирана, доста е красива. 2004 година е възобновена собствеността й, след което стартира реставрацията й. България отпусна към 500 000 евро, а Турция - към 3,5 милиона. Това сподели външният министър Екатерина Захариева в предаването " Денят стартира " по Българска национална телевизия.

Религиозното и културното завещание би трябвало да се пазят. Да, ние също поставихме условия за църкви, които би трябвало да се възстановят. Мисля, че това е значимо за нашата християнска общественост и за нашата история. Трябва да бъдем толерантни, всеки да изповядва религията, която реши. Джамията в София също се реставрира, тя даже беше рискова. В София в границите на към 1 кв. м. има православна и католическа черква, синагога и джамия и ние се гордеем с това, добави Захариева.

Говорихме за обстановката в света през вчерашния ден и за обстановката в връзките ЕС-Турция. Виждаме положителни сигнали и желаеме да се фокусираме върху тях. Няма по какъв начин да се случва битката с тероризма без Турция. Турция е един от най-важните външно стопански сътрудници на България. Винаги има още повече благоприятни условия българите да доближат до турските пазари. Обсъждахме и през Турция да минават едни от източниците на газ в България, сподели още тя.

Председателството не е единствено фанфари, а доста работа. Знаете, че това е предизвикателство, само че и опция. Всяка комисия стартира мандата си с стратегия, много досиета са на дневен ред, имаме доста значими тематики, които са предизвикателни и се случват за първи път - да вземем за пример новата политика за убежищата, Брекзит. Искаме да покажем, че дружно и обединени сме по-силни, разяснява външният министър.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР