Над седем пъти увеличение на превозените стоки за ноември спрямо януари,

...
Над седем пъти увеличение на превозените
стоки за ноември спрямо януари,
Коментари Харесай

Все повече български компании търгуват през Amazon

Над седем пъти нарастване на превозените стоки за ноември по отношение на януари, отчита лицензираният снабдител Transpress

Куриерските и складовите услуги ще растат динамично у нас през следващите години, чакат от компанията

Над седем пъти повече са превозените стоки на български компании до най-голямата платформа за електронна търговия в света – Amazon през ноември сравнено с януари 2020 година. Това отчитат от водещата транспортно-логистична компания Transpress, която е лицензирана да прави доставки до центровете на глобалния водач. Броят на изпращачите у нас се е нараснал съразмерно на пратките, демонстрират още данните.

През 2020 година максимален е размерът на доставените от България автомобилни аксесоари, което съставлява около половината от всички колета. На второ място се подреждат мебелите, следвани от лични аксесоари и хранителни добавки. През световната платформа сполучливо се търгуват и трайни био храни, сочи статистиката на Transpress.

“Нямаме рекламация това да са изцяло представителни данни, само че за нас тенденцията е безапелационна и положителна и я отчитаме в качеството си на един от основните лицензирани превозвачи, които имат право да вършат доставки до центровете на световната платформа. Тя показва, че българският дребен и среден бизнес се ориентира все по-бързо и адекватно в ерата на онлайн търговията и е подготвен да излезе на нови пазари. Нашата задача е да му помогнем да е съответен на изискванията на световните си партньори и крайните клиенти с бързи доставки, съгласно строгите регламенти. ”, коментира Веселин Стоянов, създател и управител на Transpress.

Освен със личен лиценз за доставка до центровете на Amazon, Transpress оперира и през мрежата на своя сътрудник – логистичния гигант Dachser, който има специализирано звено за работа с Amazon. По този начин пратките на българските компании могат да бъдат дейно ръководени и да достигат сполучливо в оптимално съкратени срокове, което дава конкурентно предимство на изпращачите.

“Тази позитивна наклонност е единствено едно от доказателствата, че онлайн търговията ще е главен фактор и за развиването на транспортния отрасъл през следващите години. През 2020 година ние отчитаме над 20% ръст на куриерските колета, което се дължи както на извършването на покупки в Интернет, така и на прекосяването на доста хора към хоум офис ”, изяснява Веселин Стоянов. “Темповете на напредък ще станат още по-динамични, само че и условията на клиентите към качеството ще се втвърдяват. Затова за е-търговците ще е от основно да си изберат добър логистичен парньор. ”, безапелационен е той.

При растеж от над 20% на всички типове пратки в мрежата за интервала от януари до ноември 2020 година по отношение на същия интервал на миналата година, Transpress съумява да поддържа качество над световния стандарт - 98,5% от пратките са доставени в срок и без възражения до получателите. Това е и един от главните фактори за увеличението на клиентите на компанията с към 16%.

С към 30% повече са и предоставените от Transpress складови услуги през 2020 година. Ръстът е обвързван с динамичната среда по време на COVID-19 рецесията и потребностите на бизнеса от внезапно понижаване или увеличаване на ползваните пространства.

“Аутсорсването на складовите услуги буквално избави бизнеса на наши клиенти в тези предизвикателни времена. Гъвкавостта и опцията да заплащат само това, което употребяват, е огромно предимство, което ще бъде все по-значимо и желано вбъдеще. Такава от години е наклонност на Запад, време е да пристигна и у нас. ”, безапелационен е Веселин Стоянов.

Въпреки COVID-19 рецесията компанията регистрира и растеж при палетните колета, като безапелационно затвърждава позицията си на водач в този пазарен сегмент у нас с над 70 000 доставки месечно.

*Източник: Transpress
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР