Петима души, отговорни за множеството атаки срещу църкви и синагоги

...
Петима души, отговорни за множеството атаки срещу църкви и синагоги
Коментари Харесай

Властите убиха терористите от Дагестан, двама от тях са синове на ръководителя на Сергокалинския район

Петима души, виновни за множеството офанзиви против църкви и синагоги в съветския район Дагестан, са „ отстранени “, оповестиха управляващите в страната. 

Беше стартирано престъпно следствие според законите за битка с тероризма, откакто въоръжени лица убиха 19 души при координирани офанзиви в два града в размирния район в Северен Кавказ.

Следственият комитет на Русия заяви, че 15 чиновници на реда и четирима цивилни, в това число съветски православен духовник, са били убити по време на офанзиви против религиозни здания в градовете Дербент и Махачкала в неделя вечерта. Атакувани са два православни храма, две синагоги и полицейски контролно-пропускателен пункт.

Един от нападателите се оказа Адил Омаров - наследник на ръководителя на Сергокалинския регион на Дагестан Магомед Омаров. Името му обаче изчезна от листата на жертвите.

Всички убити участници в терористичната офанзива са съграждани, минимум четирима от тях са родственици на високопоставени поданици на Дагестан, членове на богати фамилии. Много от тях по-късно бяха уволнени от ръководителя на района - Сергей Меликов. 

Местните Telegram канали „ Сапа Кавказ ” и „ Безсрамен Дагестан ” разгласиха имената на терористите. Според тях силите за сигурност са умъртвили трима души в Махачкала - 42-годишния Далгат Даудов, 32-годишния Абдусамад Амаджиев и 31-годишния Осман Омаров (също наследник на Магомед Омаров). Двама са убити в Дербент - 36-годишният Али Закаригаев и 28-годишният Гаджимурад Кагиров.

Преди ден беше обявено, че различен наследник на Омаров - Адил, е взел участие в нападението. База, Маш и Шот пишат, че той също е „ премахнат “.

Според източник на The Insider в държавните организации на Дагестан Адил е бил държавен чиновник и е работил в Махачкала. Но през последната година е взел отпуск по майчинство и е липсващ.

„ Дори сътрудниците му, които са го познавали в Махачкала, не знаят какво е правил през последната година “, отбелязва източникът.

30-годишният Осман Омаров е предприемач, началник на строителна компания в Махачкала, притежател на кафене в Избербаш, наследник на ръководителя на Серкогалински регион Магомед Омаров.

31-годишният Абдусамад Амаджиев е племенник на Магомед Омаров. От 2012 година до 2020 година работи в Газпром Газоразпределение Дагестан.

42-годишният Далгат Даудов, погубен в Махачкала, се е занимавал със строителство на недвижими парцели в компанията " Ров-Строй ".

28-годишният Гаджимурад Кагиров е практикувал свободна битка, бил е ММА войник ​​и се е състезавал за ММА клуба на Хабиб Нурмагомедов. Той е братовчед на някогашния кмет на Махачкала Муса Мусаев, написа " Маш ".

„ Според нашата информация Гаджимурад е работил за чичо си като охранител и водач в почивките сред тренировките. През 2018 година Муса беше наказан на четири години затвор за машинация с имоти. Конкретно: непозволено предоставени 18 хиляди кв. м благосъстоятелност на три физически и две юридически лица. Щетите за страната са над 48 милиона рубли “, отбелязва каналът в Telegram. Съименничката и съселянка на Кагиров, Патимат Кагирова, е певица, национална артистка на Чечня и Дагестан, евентуално също родственик на убития.

35-годишният Али Закаригаев е бил началник на клона на „ Справедлива Русия “ в Сергокалински регион, оповестиха от районния клон на канала Podem Telegram:

„ Той оглави ведомството преди две години и по лично предпочитание напусна тази служба. Не сме забелязали да има проблем. Той работеше интензивно, сътрудничеше с нас, участваше в изборите. Нямаше никакви недоволства. Адекватен, има две деца, непрекъснато идваше на срещи. Тук сме малко шокирани. "

Централният щаб на " Справедлива Русия " съобщи, че е решил посмъртно да изключи Закаригаев от партията. " Маш " написа, че Закаргиев е бил предложен на „ Справедлива Русия “ персонално от Магомед Омаров.

Самият Магомед Омаров управлява Серкогалински регион на Дагестан в продължение на 14 години. Източник на Insider в държавните организации на Дагестан споделя, че Омаров има общо осем сина и той е „ приключен човек “. От 1994 година до 2000 година работи като шеф на Сергокалински клон на Сбербанк. А от 2001 година до 2005 година той е ръководител на борда на банка Elbin -  благосъстоятелност на фамилията на някогашния министър председател на Дагестан Абдусамад Хамидов. В началото на февруари 2018 година Гамидов и сътрудниците му бяха арестувани по съмнение за заграбване на бюджетни средства. През април банката беше лишена от лиценз.

След терористичната офанзива Магомед Омаров беше арестуван. По време на разпита той сподели, че „ от няколко години знае, че децата му са уахабисти ”, написа База. Той декларирал, че синът му Осман евентуално е най-радикален от тях. По думите му другите им братя и родственици не ги поддържат. През последните години самият той не общувал със синовете си.

Разследващите са уверени, че той не е член на това придвижване. 

„ Това е въпрос, който проверяващите ще прегледат. Главата на фамилията е доста световна персона и това е нечовечен контрастност. Има юношески абсолютизъм, юношески порив, само че най-младият от убитите е на 28 години. Това са хора с към този момент построени възгледи за живота “, отбелязва източникът на The Insider. " Адил е роден през 1989 година, а по-малкият му брат през 1993 година Ако са се радикализирали, евентуално е станало от дълго време. Техният антураж е трябвало да знае за това или най-малко да обърне внимание. "

Според събеседника на The Insider Дагестан претърпява вълна на радикализация, сходна на средата на 2000-те години.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР