Начинът на гласуване поредната поправка в Закона за служба Военна

...
Начинът на гласуване поредната поправка в Закона за служба Военна
Коментари Харесай

В чест на Съединението подариха на Доган и Пеевски военното разузнаване

Начинът на гласоподаване следващата корекция в Закона за работа „ Военна информация “ се трансформира във фарс. Особено неуместно звучеше изявлението на депутата от ГЕРБ Мануил Манев, който с комсомолски жар защитаваше тезата, че началник на военното разузнаване би трябвало да бъде граждански.
Манев или има проблеми с паметта или е нормално „ перде “, което извършва покорно каквото е подредено. Преди три години точно ГЕРБ одобри поправката „ Бакалов “, с която като началник на военното разузнаване бе отхвърлен Йордан Бакалов, тъй като бил граждански. Бакалов преди този момент бе длъжностен вътрешен министър и по оценки на специалисти и политици се е справил доста добре със отговорностите си.

Говори се, че персонално министър председателят Борисов подкрепил Бакалов и за началник на работа „ Военна информация “. Какво се случи, та нещата за толкоз малко време се трансформираха фрапантно и към този момент е призната корекция „ Златинов “. (На името на настоящия заместник-директор на службата Янко Златанов, който бе спуснат от ДАНС там и е апетитен като човек на Движение за права и свободи.)

Служители от военното разузнаване, са безапелационни, че и поправката „ Бакалов “ и настоящето измятане на ГЕРБ на 180 градуса е обвързвано с Движение за права и свободи и по-точно с Ахмед Доган и Делян Пеевски. Двамата милионери с изключение на от придобиването на нови и нови бизнеси се интересуват живо и от отбраната на някои външни ползи. И чистачките във военното министерство са чули, че предпочитани в службата в последно време са две посоки – турското и съветското. Турското – ясно за какво, а съветското – поради засилената хибридна война против България. Тези цели са съобразени с политиката на партньорските служби в НАТО. Очевидно обаче не харесват на двамата партийни олигарси от Движението за права и свободи. ТЯвно е също, че имат задоволително власт и лостове, с цел да диктуват кой закон да се трансформира без значение, че до неотдавна са били в действие противоположните причини. Има и друга основателна причина да се протягат мръсни ръчички към военното раузнаване: потреблението на мрежата, информацията и чиновниците в българските посолства по света в полза на избран кръг. Ще придобият и архива на службата с сътрудници и сътрудници в чужбина – накъде ще поеме тази информация даваме ли си сметка? Не е ли явно и безочливо?!

Разгорещеният Манев изглеждаше неуместно освен поради обръщането на палачинката, а и тъй като повтаряше доводите на депутата от Българска социалистическа партия Таско Ерменков отпреди време. Смешна и жалка картинка.

Равносметката е елементарна и жестока: Движение за права и свободи държат към този момент значими елементи от Министерство на вътрешните работи, службите, прокуратурата, Висш съдебен съвет, финансовото министерство, икономическото, Национална агенция за приходите, КПКОНПИ, половината и повече медии, енергетиката и прочие Разбиха КТБ и превзеха активите на банката. Сега поставят ръка и на военното разузнаване. Нещо да пропущам?

Президентът Радев наложи несъгласие на поправката, само че то бе преодоляно на един мирис.

Въпросът е за какво в ГЕРБ, „ патриотите “ (военният министър Каракачанов мълчи като… риба) и всички останали парламентарни и извънпарламентарни партии са толкоз толерантни към Доган и Пеевски. Само на компроматите, които се държат в хотел „ Берлин “ и в Гърция ли се дължи това или и на нещо друго?

В белия свят сходно нещо се назовава национално изменничество . Тук обаче е кръстено политика на компромиса и толерантността. Мирише на корупция, та се не трае...

Д-р Димитър Попкутуев
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР