Началото на годината - време на мечти, пожелания и копнежи.

...
Началото на годината - време на мечти, пожелания и копнежи.
Коментари Харесай

Януари е обещание, което никой не е длъжен да ти даде

Началото на годината - време на фантазии, пожелания и копнежи. Време, в което като че ли... няма време. Защото през януари всичко отлита бързо, тъкмо както е пристигнало. Нова година, ново Аз, нов шанс... да но не. Никой не се трансформира за ден, още не съм сигурна дали въобще сме способни на огромни промени. Някои неща постоянно ще си остават същите и Слава Богу.

Януари е месец на смяната, само че и на застоя. Бързо време, което минава постепенно. Такъв е януари - леден до вледеняване, изискващ до обезсърчение, зареден с копнежи до спукване. Месец на новото начало, на новите очаквания, на новите страхове, на първите стъпки, на старите привички и чисто новите неточности.

Това е месецът на празниците страници, на новите режими и на обещанията, които по този начин и не изпълнихме предходната година. Януари не се прокрадва лекичко в живота ни. Той идва с гръм и тропот, с фойерверки, шампанско и мощна музика. Посрещаме го на пияна глава, тъй като по какъв начин ли бихме се справили другояче с всичките му упования.

 жена зима Thinkstock

Януари е придирчив и ни кара да бъркаме.

Една от грешките, които мнозина от нас позволяват, е да се самосъжаляваме, или да ни е тъжно за другите, мислейки, че животът би трябвало да е почтен и обективен или че някой ден ще стане. Но той не е подобен и в никакъв случай няма да бъде.

Когато допуснем тази неточност, започваме да се оплакваме от живота и да се чудим какво не му а наред, за какво става по този начин? "Не е почтено ", споделям си, само че не осъзнаваме, че може би животът в никакъв случай не е трябвало да бъде почтен и обективен и не е организиран по този метод.

Ето за какво през януари ни е нужно по-малко възприятие за самосъжаление и правдивост и повече чувство за това какво ни е нужно персонално на нас и какво в действителност ще ни направи щастливи. Защото януари е месец за усилена работа, най-много върху самите нас и визиите, които си построяваме за благополучие.

 жена зима Thinkstock

Ето за какво ви поучавам да го живеете този януари, но същински го живейте. Прегръщайте го мощно, теглете му майни, обичайте го и му се дразнете, тъй като той е тук, с цел да ни научи, че не постоянно животът е подобен, какъвто си го представяме, че началото не постоянно би трябвало да е блестящо и че някои обещанията лишават малко повече време, с цел да бъдат изпълнени.

Здравей Януари, мой остарели приятелю! Моля те, бъди хладнокръвен!
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР