Началникът на полицията в Белград Веселин Милич съобщи, че ученикът,

...
Началникът на полицията в Белград Веселин Милич съобщи, че ученикът,
Коментари Харесай

Ученикът, стрелял в училище в Белград, е имал списък на деца “за ликвидация“

Началникът на полицията в Белград Веселин Милич заяви, че ученикът, разкрил стрелбата в главно учебно заведение в Белград, е имал схема на учебното заведение и лист на деца, които е желал да убие. На изключителна конференция Милич сподели проекта на ученика преди убийствата, оповестява Българска телеграфна агенция, базирайки се насръбските медии.

" Бил съм на хиляди огледи, подобен случай не се помни в сръбското общество. Според получените до момента данни, момчето е възнамерявало закононарушението от месец. Взел е револвери от жилището на татко си, взел е и коктейли Молотов в раницата си. Първо е стрелял против охранителя, по-късно против дежурната ученичка. След закононарушението се обадил в полицията. Сам е изготвил проект по какъв начин да влезе в учебното заведение, по какъв начин да излезе. Определил е предпочитаните си цели, кое дете и по какъв начин да ликвидира и какъв брой деца да убие ", сподели Милич.

Той посочи, че момчето не е имало никакви душевен проблеми.

По информации на вестник " Новости " Коста К., роден през 2009 година, е стрелял с два револвера. В раницата му, оставена в кабинета по история, са открити три коктейла Молотов.

Мотивът за закононарушението към този момент остава незнаен.

Бащата на негов съученик изрази догатката, че момчето е било унизено от другите деца. В медиите се появи информация, че Коста К. е решил да извърши нападението в учебното заведение, когато получил двойка по история. Той си тръгнал сутринта от учебното заведение, отишъл в къщи за оръжието, след което се върнал и направил закононарушението.

Бащата на Коста К. твърди, че е имал позволение за оръжието и го е държал заключено, заяви министърът на вътрешните работи Братислав Гашич, представен от Танюг.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР