Началникът на политическия кабинет на Министерството на младежта и спорта

...
Началникът на политическия кабинет на Министерството на младежта и спорта
Коментари Харесай

Станка Златева мотивира децата на Поморие да тренират по време на Европейската седмица на спорта

Началникът на политическия кабинет на Министерството на младежта и спорта Айлин Дахилова-Василева и именитата българска спортистка Станка Златева се включиха в Европейската седмица на спорта #BeActive в Поморие.

" Спортът е освен здраве, само че учи на дисциплинираност и поддържа силата на духа и концентрацията. Бъдете все по този начин дейни, бъдете здрави и благодаря на всички деца за присъединяване и прелестните страсти, които ни споделихте ", съобщи Айлин Дахилова-Василева, която връчи специфични дарове за всички, които се включиха в #BeActive.

Многократната международна и европейска шампионка и олимпийска медалистка Станка Златева пък изнесе открит урок по битка в Спортен комплекс " Поморие ".

" Благодаря на Министерството на младежта и спорта за тази страхотна акция и цялото подпомагане, което ни указва. Спортът е нещо толкоз хубаво и посредством него построяваме устойчиво общество. Никога не е късно човек да стартира да тренира, по тази причина бъдете дейни! ", сподели Златева на учениците и техните родители.

Възпитаниците на учебните заведения в Поморие имаха опцията да проведат подготовка по хандбал и битка с професионални треньори и демонстрираха своите умения пред Айлин Дахилова - Василева, кмета на Поморие Иван Алексиев, преподаватели от образователните заведения и десетки жители на морския курорт.

Спортният ден в Поморие завърши с приветствена тирада на кмета на община Поморие Иван Алексиев.

" Важно е човек да се бори, с цел да реализира триумфи, а спортът учи навръх това. Благодаря и на Министерството на младежта и спорта, тъй като тази самодейност е прелестна - Европейска седмица на спорта и естествено по тази причина, че почетоха желанието на всички общини, в това число и на нашата, да сме част от тази акция ", уточни Иван Алексиев.

Европейската седмица на спорта #BeActive е част от общоевропейската политика за поощряване на здравословния метод на живот и се организира за четвърта поредна година в България. Целта на самодейността е да подтиква повече хора да се занимават трайно със спорт и физическа интензивност.

Национален координатор на самодейността за България е Министерството на младежта и спорта. Събитията от Европейската седмица на спорта #BeActive в България са част от плана на ММС " Бъди деен - избери твоя спорт и се забавлявай ", който е съфинансиран по Програма " Еразъм + ".

 Европейската седмица на спорта #BeActive в Бяла
Европейската седмица на спорта #BeActive в Бяла

" Европейската седмица на спорта е самодейност, посредством която желаеме да покажем какъв брой значим е спортът и че той би трябвало да се практикува освен в деня на спорта, а да се трансформира в всекидневие ", съобщи заместник-министърът на спорта Стоян Андонов
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР