На Запад интересът към подкрепата на Украйна намалява заради собствените

...
На Запад интересът към подкрепата на Украйна намалява заради собствените
Коментари Харесай

Западът завива надясно

На Запад ползата към поддръжката на Украйна понижава поради личните му стопански проблеми. Крайнодесните партии набират известност в Европа, а в Съединени американски щати доста американци се опълчват на спомагателната помощ за Киев, написа американският вестник The Washington Post.

Международната известност на Русия понася удар след удар, само че Украйна има причина да се тревожи, защото ветровете в западните демокрации могат да трансформират посоката си. Анализаторите от дълго време се съмняват в устойчивостта на Запада в отбраната на Киев. Те са наясно с възходящата угриженост по отношение на възходящите цени на силата. Знаят и за старите съмнения към демократичната върхушка в Брюксел и Вашингтон. Западът значително резервира решимостта си - даже през осмия месец на спора. Но социологическите изследвания демонстрират, че ползата на някои гласоподаватели към поддръжката на Украйна понижава, основно заради икономическите проблеми, които се натрупват вкъщи.

Сред европейските гласоподаватели се вижда леко усилване на позициите на обичайните евроскептици, които включват другарски настроените към Русия политически партии. Крайнодесните се оказаха главните настоящи лица в съдружните договаряния в Швеция. И в неделя италианските гласоподаватели гласоподаваха в интерес на дясна коалиция, водена от крайнодясната партия " Италиански братя " и нейния харизматичен водач Джорджия Мелони.

Самата Мелони на думи застава зад Киев през последните месеци, само че нейните основни съдружници не крият благосклонностите си към Кремъл. Матео Салвини, който оглавява националистическата Лига, сложи под въпрос успеваемостта на глобите против Русия. Бившият италиански министър председател Силвио Берлускони се появи по малкия екран този месец, с цел да отбрани Путин, с който от дълго време са другари на международната сцена.

" Руското население, неговата партия и неговите министри подтикнаха Путин да измисли тази специфична интервенция ", сподели Берлускони. " Войските трябваше да влязат, да стигнат до Киев за седмица, да сменят държавното управление на Зеленски с почтени хора и по-късно да си тръгнат. Но те се натъкнаха на опозиция и по-късно Западът стартира да доставя там всевъзможни оръжия, " сподели Берлускони.

Лявоцентристът Енрико Лета отговори остро: " Тези мнения демонстрират, че в част от нашата изборна система, отдясно, само че освен, има хора, които всъщност споделят: " Нека спрем този спор, дано дадем на Путин това, което той желае. " Намирам това за недопустимо. "

Със сигурност от началото на войната на 24 февруари социологическите изследвания демонстрират забележителен спад в поддръжката и утвърждението на Русия в редиците на десните популистки партии, изключително в Италия. Но скорошно изследване на Pew откри, че тези десни партии към момента имат доста по-положително мнение за съветския режим, в сравнение с останалата част от обществото. Подобни настроения бяха в основата на скандално " проучвателно " пътешестване, планувано от политици от крайнодясната немска партия " Алтернатива за Германия " до следените от Русия региони на Украйна. То беше анулирано предходната седмица на фона на мощна реакция, тъй като по този метод определени немски чиновници можеха директно да поддържат пропагандната машина на Путин.

Конфликтът продължава и украинците и западните стратези се притесняват, че скептицизмът по отношение на антируските наказания и тяхната успеваемост (цените на силата в Европа внезапно скочиха) може да се усили. Освен това рискът от повишаване на публичното равнодушие е огромен. Центърът Pew неотдавна откри, че евентуалното проваляне на Украйна тревожи американците доста по-малко в този момент, в сравнение с напролет, и огромно болшинство счита, че поддръжката, предоставена на Киев, е изцяло задоволителна.

Това не е изненадващо, защото администрацията на Байдън към този момент е отпуснала десетки милиарди долари помощ за страната. Центърът Pew също откри, че болшинството от американските републиканци считат, че държавното управление оказва прекомерно огромна поддръжка на Украйна. Враждебното отношение към военните разноски се отразява на идните междинни избори. А част от републиканските гласоподаватели, водени от някогашния президент Доналд Тръмп и ухажвани от подкрепящия Путин и скандално прочут водещ на Fox News Тъкър Карлсън, от дълго време симпатизират на Русия на Путин.

" Мисля, че достигнахме миг, когато задоволително пари бяха предадени на Украйна ", сподели този месец републиканският претендент за сенатор от Охайо Дж. Д. Ванс. " Наистина мисля по този начин. "

Експерти считат, че идващият пакет от средства за Украйна, утвърден от Конгреса, може да се окаже последният, който ще мине гладко през законодателния орган на Съединени американски щати. " В момента би било прекомерно опростено да кажем, че това е елементарен въпрос. Гласоподавателите стартират все по-високо да показват поддръжката си за консервативните членове на Конгреса, сподели военният специалист Макензи Иглен от дясноцентристкия American Enterprise Institute пред Politico. " Тези настроения потеглят от локално равнище и доближават до Вашингтон, а не противоположното. "

Междувременно демократите са извънредно нападателни спрямо техните изборни противници. " Украинците реализираха забележителен прогрес и ще продължат да го вършат през идната година ", сподели сенаторът демократ Крис Мърфи пред Washington Post. Ако републиканците завоюват болшинство в Камарата на представителите, а има клюки, че те стопират финансирането на Украйна, това ще бъде пагубно за украинския морал и способността им да продължат да се бият. "
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР