На заместник-председателката на Европейския парламент Ева Кайли и още трима

...
На заместник-председателката на Европейския парламент Ева Кайли и още трима
Коментари Харесай

Четирима души са задържани при разследването на корупция в ЕП

На заместник-председателката на Европейския парламент Ева Кайли и още трима души през днешния ден са повдигнати обвинявания и са арестувани под стража в Белгия в границите на следствието на корупция, обвързвана с Катар в институцията на Европейски Съюз, предава AFP като се базира на правосъден източник.
Федералната прокуратура не разгласи имената на упрекнатите. Съобщено е единствено, че четирима от шестимата арестувани през последните 48 часа са в прелиминарен арест, написа организацията, представена от Българска телеграфна агенция.
  Четирима души бяха задържани, откакто арбитър следовател в Брюксел им повдигна обвинявания за „ принадлежност към незаконна организация, пране на пари и корупция “, заяви федералната прокуратура. Други двама са били освободени от съдията.
Според непосредствен до следствието правосъден източник, поискал анонимност, гъркинята Ева Кайли е измежду лицата в прелиминарен арест. Тя не е могла да се възползва от парламентарния си имунитет, той като в петък е била хваната при осъществяване на закононарушение, изясни същият източник.
Източникът удостовери медийни информации, съгласно които в дома на Кайли при обиска на белгийската полиция в петък вечерта са открити „ торби с банкноти “.
Белгийската федерална прокуратура разгласи също, че нощес е бил осъществен обиск в дома на различен евродепутат. 
Държавното обвиняване подозира, че са били давани огромни суми пари и скъпи дарове на трети лица, които имат политическа и/или стратегическа постове, позволяващи им да въздействат на решенията в
Европейския парламент, се споделя в формалното известие на прокуратурата.
Снощи председателката на Европарламента Роберта Мецола взе решение за първа глоба против Ева Кайли. Гръцката зам.-председателка на Европарламента беше краткотрайно лишена от компетенции и няма да съставлява председателката Мецола в района на Близкия изток.
" Заради водените правосъдни следствия от белгийските управляващи председателката на Екологичен потенциал Роберта Мецола реши да прекрати неотложно всички компетенции, отговорности и задания, които бяха делегирани на Ева Кайли в качеството ѝ на заместник-председателка на Европейския парламент ", съобщи нощес представител на Мецола.   Леви евродепутати желаеха оставката на Кайли, която в петък вечерта беше изключена от Общогръцкото социалистическо придвижване (ПАСОК).   Кайли може да бъде отстранена от поста заместник-председателка на ЕПсамо след гласоподаване.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР