Вече има възможност да се имунизират децата срещу дифтерия, тетанус

...
Вече има възможност да се имунизират децата срещу дифтерия, тетанус
Коментари Харесай

Д-р Гергана Николова: Сегашните антиваксъри са имунизирани деца

Вече има опция да се ваксинират децата против дифтерия, тетанус и коклюш на 6-ата седмица, а не както преди - на 8-ата. Факт са и имунизационните кабинети, в които и бременни могат да бъдат имунизирани, такива към този момент са правени.

Това описа общопрактикуващият доктор доктор Гергана Николова.

Поставила съм такива ваксини на бъдещи баба и дядо, които ще гледат дребното дребосъче, описа доктор Николова.

Активни са дейностите от страна на общопрактикуващите лекари да търсят деца, които в последните 1-2 година са пропуснали тази имунизация. Но антиваксърските настроения стават все по-сериозни, описа лекарят.

В момента по-голямата част от болните деца са с непоставени ваксини или повърхностен имунизационен статус, добави доктор Николова. Самата тя за предходната година има 2 деца, при които родителите са се подписали, че не желаят да бъде сложена имунизацията. Но има и постоянно боледуващи деца, при които е открит метод да бъде наваксана имунизацията.

Въпрос на разбиране е, че имунизацията няма да направи нищо неприятно. Това е грижа за нашите деца, те да бъдат предпазени. Защото коклюш е съществено заболяване, с затруднение при кърмачетата, само че морбилито в случай че пристигна, тогава нещата ще бъдат доста трагични, предизвести доктор Николова.

Съвременните антиваксъри са ваксинирани като деца, имат сложени всички ваксини. Те са съумели да завършат обучение, имат деца - имунизацията с нищо не е трансформирала техния живот, добави тя пред Нова тв.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР