След няколко часа започва да вали в Западна България и

...
След няколко часа започва да вали в Западна България и
Коментари Харесай

Прогнозата на Георги Рачев: Захлаждане в сряда, а от петък времето се стабилизира

„ След няколко часа стартира да вали в Западна България и последователно ще обхване Хасково и Свищов. На запад ще има доста превалявания, на изток – по-символични. Очаква се захлаждане в сряда, а от петък настава стабилизиране на времето за събота и неделя. “

Това сподели в предаването „ Тази заран “ климатологът проф. Георги Рачев. 

В събота Балканите още веднъж ще са най-топлото място. През почивните дни температурите ще бъдат от 20 и над 20 градуса. Дотогава обаче в Западна и Централна България ще чакаме три дни за слънце.

 Проф. Георги Рачев: Слънчево и топло време ни чака в събота Тази сутрин 3 мин. Проф. Георги Рачев: Слънчево и топло време ни чака в събота  Жълт код за превалявания в Западна и Южна България България 2 мин. Жълт код за превалявания в Западна и Южна България  Седмицата стартира с хладно за сезона време България 2 мин. Седмицата стартира с хладно за сезона време  Проф. Георги Рачев: Слънчево и топло време ни чака в събота Тази сутрин 3 мин. Проф. Георги Рачев: Слънчево и топло време ни чака в събота  Жълт код за превалявания в Западна и Южна България България 2 мин. Жълт код за превалявания в Западна и Южна България  Седмицата стартира с хладно за сезона време България 2 мин. Седмицата стартира с хладно за сезона време

Облачността ще навлезе от югозапад. От през днешния ден до петък ще има превалявания.   В петък те ще спрат и ще дадат път на хубавото време през почивните дни. В столицата в събота евентуално няма да вали. Всички зрелостници да имат по нещо връхно и по едно чадърче, поучава климатологът Георги Рачев.

В Източна България слънцето ще се покаже още през днешния ден. По Черноморието ще бъде хладно, като последователно морето се затопля до края на месеца, когато ще доближи 19-20 градуса оптималната температура.

В началото на другата седмица времето ще бъде относително топло. На места температурите ще бъдат над 20 градуса. В следобедните часове към планинските региони ще има възможност за дъждове и гръмотевици. В региона на Рилския манастир се чакат много превалявания.

 

От 1 юни стартира началото на летния сезон. Дотук времето средномесечната температура е с над два градуса по-ниска от естествената, сподели климатологът проф. Рачев.

 

 

 

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР