На Великден гостуваме в Енорийския център към столичния храм Покров

...
На Великден гостуваме в Енорийския център към столичния храм Покров
Коментари Харесай

Димитър Спасов: След Възкресение Христово светът е различен, ние сме различни



На Великден гостуваме в Енорийския център към столичния храм " Покров Богородичен ". Палитра от църковно-просветни курсове се оферират в центъра както за възрастни, по този начин и за деца. Малки и огромни се образоват на вероучение, иконопис, древен курс, дърворезба, снимка, източно-църковно пеене, неделно учебно заведение, даже и музика за бебета. Енорийският център към храма " Покров Богородичен " се основава преди 20 години, като измежду създателите му са семейство Мария и Димитър Спасови.

„ Аз съм извънредно щастлива да имам тази опция, да работя с тези прелестни деца, жадни да научат повече за Бога, за вярата “, споделя Мария Спасова, която е преподавател на най-малките.

„ Ние през днешния ден честваме успеха над гибелта. Събитие, което визира всеки от нас, толкоз значимо, че дава напълно друго измерение на нашия живот. Вече имаме небосвод на вярата и на очакване, че гибелта не е последният факт, не последното събитие, не е точката която поставя завършек на това изречение, наречено човек. След днешното събитие, след Възкресение Христово, светът е друг, ние сме разнообразни. Затова празникът е толкоз популярен ", съгласно Димитър Спасов.

Полина Спирова също е част от енорията на храма „ Покров Богородичен “:

" След празника се събираме в Енорийския център, тъй като с изключение на, че сме православни християни и членове на една енория, сме и другари. Празнуваме най-големият празник в християнството, Възкресението на Исус Христос. Затова ние го назоваваме празник на празниците. От друга страна това е празника на нашата общественост, когато се събираме всички дружно и може и нашето семейство да се почувства част от огромното семейство на църквата. Това има своя образователен резултат върху децата, които са дребни и концепцията за църквата е далечна, нереална. В храма могат да видят какво е църквата, какво е църковната общественост. Могат да видят нашите взаимоотношения, какво е на процедура да бъдеш християнин, да общуваш с единомишленици и хора, които са обединени във вярата. "
 Снимка
 Снимка

 Снимка
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР