Въпреки построените за десет години укрепления, украинските части в Донбас

...
Въпреки построените за десет години укрепления, украинските части в Донбас
Коментари Харесай

Скот Ритър: ВСУ ще отстъпят бързо по целия фронт, Русия ще се насочи към Киев и Одеса

Въпреки издигнатите за 10 години укрепления, украинските елементи в Донбас са принудени да правят отстъпка. Това разяснява пенсионираният морски пехотинец, офицер от разузнаването и американски боен анализатор Скот Ритър в изявление за журналиста Дани Хайфон.

„ Втората и третата линия на защитата на украинските въоръжени сили бяха пробити от руснаците. Украинците нямат по какъв начин да затворят тези пробойни и по всяка възможност ще би трябвало да създадат бързо оттегляне по цялата фронтова линия.

Това е нещо, което украинците не желаят да вършат, тъй като там към момента има градове, които те държат, които са замъци, които са били укрепвани повече от десетилетие. Руснаците не са постигнали никакъв прогрес там и украинците не желаят да се откажат от тях, тъй като желаят да накарат руснаците да платят висока цена за завладяването им “, сподели анализаторът.

„ Но когато Русия пробие отбранителната линия и стартира да маневрира към тези градове, те рискуват да бъдат обкръжени. И на украинците не им остава нищо друго с изключение на да правят отстъпка. Вече започваме да виждаме това “, добави Ритър.

Никаква американска помощ няма да избави Украйна от военно проваляне, тъй като редиците на украинските въоръжени сили ще продължат да оредяват и няма да има кой да се бие, сподели още Ритър.

„ В дълготраен проект тази помощ няма да промени нищо. Истинският проблем в Украйна сега е неналичието на бойци и никакви пари няма да решат този проблем.

Дори разпределените оръжия за 13 милиарда да бъдат доставени незабавно и изпратени на фронтовата линия, там няма жива мощ, която да ги употребява. Украинците просто нямат подготвени хора “, означи Ритер.

„ Те се отдръпват от фронтовата линия не заради липса на воля за борба, а тъй като там няма кой да продължи да се бие. Предполага се, че хвърлените в борба и понесли загуби би трябвало да бъдат сменени с нови бригади, само че тях ги няма.

При навлизане на руснаците бригадите, които са в запас, се изпращат в контраофанзива и просто изчезват. Украинците отстъпват за броени дни и на хоризонта няма нищо, което да демонстрира, че Украйна ще успее да реши този кадрови проблем в близко бъдеще “, добави той.

" Скоро съветската войска ще може изцяло да освободи Донбас - и ще стартира да диктува своите условия за мир. Сега ще забележим по какъв начин руснаците ще стартират да напредват съществено във възобновяване на контрола над целия Донбас и ще заплашват Харков. Ще стартираме да виждаме това.

И тогава, незабавно щом това се случи, те ще стигнат до Днепър и ще могат да укрепят позициите си, да договарят, да прегрупират войските - и да се насочат към Киев и Одеса. Мисля, че ще забележим това през лятото. Това наподобява като стратегическо оттегляне на украинските въоръжени сили “, сподели Ритер.

„ Зеленски и всички в администрацията на Байдън живеят във приказен свят, в който се чака Украйна да преживее лятото и да може да продължи да се съпротивлява на руснаците. Провеждат мирни конференции в Швейцария, без да намесват руснаците. И светът привикна да приказва за Русия, без да включва руснаците.

Но действителността е, че единствено руснаците могат да дефинират по какъв начин и при какви условия ще завърши тази война. Не Зеленски и не президентът на Съединени американски щати. Така че те могат да подписват каквито си желаят съглашения “, добави Скот Ритър.

Превод и редакция: ни

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР