На вчерашната пресконференция на говорителя на Държавния департамент на САЩ

...
На вчерашната пресконференция на говорителя на Държавния департамент на САЩ
Коментари Харесай

Вашингтон отговори на въпроса "не са ли доставките на руските С-400 за Турция шамар в лицето на НАТО"

На вчерашната конференция на представителя на Държавния департамент на Съединени американски щати Хедър Науърт на дневен ред беше подложен и въпросът за закупуването от страна на Турция на съветските ракетни комплекси С-400, осведоми електронното издание на вестник „ Джумхуриет”, представено от " Фокус ".

„ Доставките от Русия в Турция на въпросните С-400 не са ли като един пестник в лицето на НАТО?”, беше дефиниран съответният журналистически въпрос.

„ Важно е страните-членки на НАТО да употребяват военни материали и съоръжение, съвместими със системите на Алианса. Както беше упоменато, в случай че Турция вземе от Русия системата С-400, това е едно тревожно състояние. Освен това, ще бъде неиздържано и от позиция на поетите задължения на срещата на върха във Варшава.”, отговори Хедър Науърт.

Тя посочи, че не знае дали подхванатите стъпки за доставките от Русия в Турция на противоракетния комплекс С-400 опонира на разпоредбите в НАТО, само че даде обещание да изследва въпроса. Хедър Науърт избегна да отговори и на въпроса дали Вашингтон ще стопира договорката и ще изиска от Турция да се откаже от С-400, откакто тези ракети не са съвместими и с НАТО, и със Съединени американски щати, показва още „ Джумхуриет”.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР