На 24 май (петък), Ден на светите братя Кирил и

...
На 24 май (петък), Ден на светите братя Кирил и
Коментари Харесай

НСО с мерки за сигурност в София на 24 май

На 24 май (петък), Ден на светите братя Кирил и Методий, на българската писменост, култура и просвета и на славянската словесност, Националната работа за защита (НСО) вкарва ограничения за сигурност в столицата в региона към Паметника на светите братя Кирил и Методий пред Националната библиотека, оповестиха от пресцентъра на службата.

Програмата за публично честване на празника в София ще стартира с тържествено шествие от 10:30 часа, което ще тръгне от Археологическия музей.

В 11:00 часа пред Националната библиотека „ Св. Св. Кирил и Методий “ ще се организира формалната гала по случай 24 май.

Достъп на жители до зоната за сигурност пред Националната библиотека ще бъде обезпечаван от 09:30 часа през два пункта за инспекция – на ул. „ Шипка “ (срещу СУ „ Св. Климент Охридски “) и  на бул. „ Васил Левски “ (срещу Националната художествена академия).  

Гражданите ще бъдат проверявани с детектори за метал и скенери за съществуване на огнестрелни и хладни оръжия, остри предмети, експлозиви и леснозапалими субстанции, източници на йонизиращи лъчения, фойерверки и други пиротехнически произведения. Граждани, които носят обемисти багажи, няма да бъдат допускани. Достъпът на лица във очевидно несъответстващо положение също ще бъде лимитиран.

За времето от 10:30 ч. до 13:00 ч. се вкарва възбрана за потребление на безпилотни летателни системи (дронове) в зоната за сигурност.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР