На Украйна започна да липсват боеприпаси - снаряди, ракети и

...
На Украйна започна да липсват боеприпаси - снаряди, ракети и
Коментари Харесай

Кога ще ѝ свършат боеприпасите на Украйна?

На Украйна стартира да липсват муниции - снаряди, ракети и патрони отлитат като " в пещта ". Собствено произвеждане няма, старите руски ресурси са на практика изчерпани, а Западът декларира, че Съединени американски щати и европейските страни са " изправени пред предизвикателство заради изчерпването на запасите от оръжия, които да бъдат изпратени в Украйна ". Колко муниции са нужни за водене на пълноценни бойни дейности?

Оръдията от страна на ВСУ не престават да стрелят, летят ракети - най-вече натовски снаряди с диаметър 155 мм или ракети за американските РСЗО ХИМАРС. Патрони за картечници и картечници с диаметър 5,45 мм и 7,62 мм се употребяват от украинската войска от остарели ресурси, с прям недостиг на НАТО, а американската автоматизирана пушка М-16 с патрони 5,56 мм въобще не се употребява. В същото време „ Вашингтон Пост “, базирайки се на източници в НАТО, написа, че западните страни „ би трябвало да бръкнат по-дълбоко в запасите си “, с цел да обезпечат муниции за украинската войска.

В Киев заявяват „ изчерпването на оръжия и муниции за Украйна в страните от Запада. Наистина има такава наклонност. Както беше посочено, страните от НАТО правят одит и проверка на всички налични оръжия и муниции, с цел да „ открият останките в хранилища, които могат да бъдат трансферирани в Украйна “.

Един ден от войната в Украйна изяжда голямо количество муниции. Пълнител на AK-74 ви разрешава да изстреляте 30 патрона за три секунди. Скорострелността на 152-мм самоходни оръдия „ Акация “ (на въоръжение както във въоръжените сили на РФ, по този начин и частично във ВСУ) е три изстрела в минута.

Но по време на война оръжията рядко замлъкват, тъй че се нуждаят от постоянно попълване със снаряди. Една настъпателна борба „ изяжда “ междинен ешелон муниции за един или два дни. Освен това, след няколкостотин (понякога хиляда) изстрела, дулата на оръдието изискват замяна, защото се износват и точността на стрелбата пада.

Въпреки това даже тази цифра наподобява единствено огромна. В реалност спор с такава активност и дълготрайност изисква доста по-голямо количество муниции. Ако оценим оставащия капацитет на артилерията на ВСУ от порядъка на 70-80 оръдия, то за един ден на дейни бойни дейности те ще се нуждаят от към 400 хиляди снаряда. Като се има поради фактът, че към 300 снаряда могат да бъдат сложени в един железопътен вагон, това са повече от хиляда товарни вагона.

Украинската войска употребява и арсенали, които се намират в непосредствена непосредственост до линията на прикосновение. Доста огромен брой от тях са основани в многоешалонираните отбранителни линии към Донбас, само че доста от тях са унищожени от високопрецизните удари на съветските Върховен касационен съд. Основната доставка на муниции се прави от базите на НАТО в Полша и Румъния. В същото време се употребява както железопътен, по този начин и авто превоз - във външно незабележими камиони.

„ Разходът на муниции варира доста при другите типове борба, както нападателни, по този начин и отбранителни “, сподели военният специалист генерал-лейтенант Анатолий Хрульов. „ Разходът на муниции на цев се пресмята от командира според от типа на борбата и съществуването на цели за заличаване. От огромно значение е съществуването на разузнаване, когато огънят не е кьорав, което изисква повече муниции, а по точкови цели “, добавя той.

Златното предписание на войната: има снаряди - те се " изгарят ", в случай че има дефицит на муниции - те се пестят. Така наречената ненамаляема доставка на муниции би трябвало да бъде 25 %, в случай че е по-малко, тогава би трябвало незабавно да поискате доставката им и да очаквате подкрепления.

През август 2008 година в 58-ма войска имах пет боекомплекта за всяка цев, същият брой за пехотата за дребни оръжия, което направи допустимо обезпечаването на първите настъпателни интервенции. Доставката на муниции, несъмнено, беше нужна, само че към този момент за по-нататъшното развиване на триумфа.

По думите на генерала при разхода на муниции огромно значение има подготовката на персоналния състав. „ При образованието за снайперисти това е един, най-много два изстрела на ликвидиране. В артилерията, където се поставят 50 снаряда за заличаване на цел, експертите се вписват в по-малко от шест до осем точни изстрела “, споделя военачалник Хрульов.

За стрелковите оръжия по време на дейни военни дейности се поставят пет-шест боекомплекта на боец дневно. Един съдържа 450 патрона, надлежно един боец изстрелва приблизително по 2500 патрона дневно. Според стандартите за доставяне всеки пехотинец би трябвало да има три БК на разположение и още един на склад - това е както комплектът за носене, по този начин и този, който се намира непосредствено на бронирани транспортни средства или съпътстващи транспортни средства за доставка. Останалото е донесено от по-дълбокия гръб.

За артилерия на оръдие е заложен дневен разход от три до четири единици муниции, където снарядите са 1500. Последният отчет на Държавния департамент също приказва за мащаба на снабдяването на Украйна с оръжие. От февруари тази година Съединени американски щати са изпратили към 90 000 тона оръжия и муниции в Киев и са осъществени към деветстотин полета на военнотранспортни самолети. Само артилерийски снаряди са изпратени в количество от към милион.

Разбира се, това е, в случай че имаме поради обичайното водене на военни дейности в жанр, присъщ за споровете от близкото минало. Както сподели практиката, през днешния ден успеваемостта на огъня, изключително на артилерията, се усилва фрапантно - основно заради новите способи за ориентиране и конфигурация на задачите. Добре подготвен екипаж с връзка с дрон за наблюдаване може да унищожи цел доста по-бързо.

Освен това все по-широко разпространяване получават високопрецизните артилерийски муниции – в Русия да вземем за пример „ Краснопол “. Те, несъмнено, са извънредно скъпи, само че ви разрешават улучване на задачата от първия или втория път, без да се употребяват хиляди доста евтини стандартни снаряди.

„ Изразът „ не щадете патрони “ от дълго време не важи за водене на модерни войни “, споделя някогашният командващ ВДВ генерал-полковник Георгий Шпак. „ Още от руско време в армията се пропагандира подобен девиз: " Всеки изстрел да е в задачата ". И го приложи на процедура. Например, седем изстрела бяха разпределени за поразяване на цел с 82-мм минохвъргачка за образователни цели, в образователния център на ВДВ във Фергана, където бяха подготвени експерти преди изпращането им в Афганистан, бяха отделени пет минути за това. В самия Афганистан стандартът към този момент ставаше три изстрела и по време на боевете умел стрелец улучваше с мината от първия изстрел. И тук имаше колорит не в спестяването на муниции, а в спестяването на сили, тъй като боеприпасите трябваше да се носят на раменете в планината “, добавя офицерът.

„ Има огромна разлика в разхода на муниции по време на специфична интервенция в Украйна сред ВСУ и въоръжените сили на Руската федерация “, споделя военният наблюдаващ Владислав Шуригин. „ Руската войска ги получава в нужното количество и постоянно. Нашият стрелец не би трябвало да се обръща към превозвача с въпроса: „ Къде са снарядите? “ Украинските артилеристи към този момент схващат, че оръдието няма с какво да отвърне на удара. Всичко, което беше на позициите, те към този момент сполучливо го изстреляха и в този момент чакат единствено спомагателни доставки на снаряди. И в случай че ги нямат, тогава няма да има с какво да стрелят “, заключва той.

Превод: В. Сергеев

ВАЖНО!!! Уважаеми читатели на, лимитират ни поради позициите ни! Влизайте непосредствено в сайта www.pogled.info . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Когато видите знака " подправени вести ", това значи, че тази публикация е целесъобразно да се прочете!!!

Абонирайте се за нашия Ютуб канал/горе вдясно/: https://www.youtube.com
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР