Австралийската анимационна комедия Мемоарите на един охлюв, отличаваща се с

...
Австралийската анимационна комедия Мемоарите на един охлюв, отличаваща се с
Коментари Харесай

Австралийски филм спечели голямата награда на фестивала на анимационното кино в Анси

Австралийската анимационна комедия " Мемоарите на един охлюв ", отличаваща се с черен комизъм, завоюва премията " Кристал " за най-хубав филм на Международния фестивал на анимационния филм в Анси, заяви Агенция Франс Прес.

Световна премиера на анимацията на Адам Елиът беше в Анси. Фестивалът там е е едно от водещите събития в този бранш.
" Мемоарите на един охлюв " са снимани в стоп-моушън, сходно на други класики от същия род, като " кошмарът преди Коледа " или " Булката мъртвец " на Тим Бъртън.

Филмът е за пристрастеността към охлювите на младо австралийско момиче, което не познава майка си и се оказва разграничено от татко си, който е неподвижен и умира, и от брат си, който е настанен в друго семейство.

Наградата на журито и премията на публиката за пълнометражен игрален филм бяха присъдени на френско-белгийско-латвийския филм " Поток " на Гинц Зилбалодис, показан на фестивала в Кан в секцията " Особен взор ". Филмът е за котка на залятата от вода планета Земя.

Софи Роз завоюва както " Кристал ", по този начин и премията на публиката за ефирен филм с късометражния " Китара на морето ".

Почетната премия на фестивала в Анси беше присъдена на режисьора на паметни филми като " Бразилия " и " Страх и ненавист в Лас Вегас " Тери Гилиъм. Гилиъм е основател и на анимации с присъщ жанр за филмите на комедийната натрупа " Монти Пайтън ".

Фестивалът регистрира рекордна посещаемост - 17 400 фенове от 103 страни за една седмица.

Миналата година премията за най-хубав филм на фестивала в Анси завоюва фреската анимация " Линда желае пиле! ".

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР