На снимката: Илиян ВасилевГЕРБ отново в режим кризисен пиар –

...
На снимката: Илиян ВасилевГЕРБ отново в режим кризисен пиар –
Коментари Харесай

Кой ще е следващият Влади Горанов?

На фотографията: Илиян Василев
ГЕРБ още веднъж в режим спешен пиар – и спасението на редови войник Борисов. Акцията на Кьовеши още веднъж върна тематиката корупция в центъра на политическия спор у нас и няма мърдане от там. Опитът да се подмени тематиката корупция с тематиката инфлация е презрян.
ГЕРБ би трябвало да изберат по кой път да тръгнат и кои некомпрометирани лица да ги съставляват – при всички случаи да не са лица, които обществото асоциира със „ слабите “ им места. По пътя, по който Делян Добрев ги води, ще основат непреодолими спънки на взаимоотношение с новата коалиция. Все едно по време на пандемия ГЕРБ да се хвалят с „ съвременен “ вирус.

Енергийното „ острие “ Добрев може да наподобява като добър махленски войник, само че в причините му няма дълбочина, а дребно заяждане, някакви плоски смешки и несъмнено реализира противоположен на стремежи резултат.

Примерно, огромната тематика от през вчерашния ден е корупцията и Ковачки, игрите му с отчитането на замърсяванията и заплащанията на квоти. Това няма по какъв начин да го пришие на различен, с изключение на на ГЕРБ. И е проблем на министерството на енергетиката, и на прокуратурата и на Комисия за защита на конкуренцията тъкмо толкоз, колкото е на Министерство на околната среда и водите. Защото в случай че, затваряйки очите за „ спестяванията “ с излъчванията на Ковачки, давате непазарно преимущество на неговите ТЕЦове и топлофикации, значи ставате част от казуса, от тези, които на следващия ден ще бъдат на скамейката на упрекнатите. Проблемът е главно корупционен, тъй като е ясно, че Ковачки не го прави просто тъй като е по-умен от другите, а тъй като институциите, ръководени от хора на ГЕРБ, му разрешават това и най-много тъй като по веригата Ковачки заплаща за този чадър.

Стратегията на ГЕРБ, която Добрев се опита да осъществя, че инфлацията е най-важния проблем, единствено те можели да го решат, е искрено самоубийствена, тъй като ОСНОВНА причина инфлацията у нас да е по-висока е точно корупционната награда, която всички плащаме по веригата за стоките от първа и втора нужда, за енергийните артикули, и така нататък Именно нефункциониращия и покорен пазар, който не може да балансира търсене и предложение, с изключение на ниската база и високата наследена беднотия, води до по-висока инфлация и там повода е още веднъж корурпционния модел и пленените институции – Комисия за защита на конкуренцията, Комисията за отбрана на потребителите, прокуратурата.
Този образец с млякото е като самоуличаващо събитие. А пък хвалбата, че цената на горивата паднали с един лев и изстрел в крайници – значи, ГЕРБ се хвалят с достижения, по време на държавното управление на Радев /значи са едно и също/ и второ, кой направи по този начин, че България да не получава дължимите остъпки на соррта Уралс и кой през всички тези години осигуряваше чадър над Лукойл и рафинерията.

Корупционен!!!

Изобщо както споделяше поетът – разровиш ли /последните 12 години от историята на България/ ще мирише – на всички места са оставили своя „ отпечатък “. Корупция плюс електрификация – власт на ГЕРБ.

То е ясно, че желае отново да стане министър – само че мога да подсигурявам – той министър на енергетиката, въобще министър на енергетиката от ГЕРБ, няма да има. Прекалено токсични са.

Хайде една гатанка – кой в ГЕРБ ще бъде идващия Влади Горанов? И ще се отрекат от него и няма да го познаят.

Текстът е оповестен във фейсбук профила на създателя. Заглавието е на ДЕБАТИ.БГ.
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР