На нашата планета има огромно разнообразие от животни, растения, плодове

...
На нашата планета има огромно разнообразие от животни, растения, плодове
Коментари Харесай

Най-странните животни на земята – Топ 10 класации

На нашата планета има голямо многообразие от животни, растения, плодове и зеленчуци. Част от тях познаваме доста добре, само че има такива, които са много странни и екзотични. В света има над 1.2 млн разнообразни типове животни. Нека в този момент да видим  едни от най-странните животни на планетата :

10. Стъклена жаба

Намерена в Южна Америка, стъклената жаба принадлежи към семейство земноводни от няколко екземпляра, проявяващи изключителна линия – транспарантни кореми. Тъй като вътрешността се вижда през кожата, общото име което им се дава е стъклени жаби .

9. Риба Син Папагал

Тази блестящо синя риба попада в нашата топ 10 ранглиста на едни от най-странните животни . Това красиво морско творение може да се откри в плитките води на тропическите и субтропичните елементи в западната част на Атлантическия океан и Карибско море. Те прекарват 80 % от времето си в търсене на храна и ядат дребни организми, които намират в пясъка и водораслите.

8. Сунда Колуго

Сунда Колуго или Сунда летящ лемур е тип колуго, обитаващ горите на Индонезия, Тайланд, Малайзия и Сингапур. Всъщност не е лемур и не лети, а вместо това се плъзга. Това много необичайно животно е интензивно през нощта и се храни с меки растителни елементи като млади листа, издънки, цветя и плодове.

7. Червеноглав сом

Намерена на островите Галапагос, тази риба в действителност е много неприятен плувец и употребява своите гръбни перки, с цел да върви по дъното на океана. Това необичайно морско създание е известно основно със своите яркочервени устни.

6. Низинен Тенрек

Намерен в Мадагаскар, Африка, този дребен тенрек е единственият бозайник, за който се знае, че употребява стридулация за генериране на тон – нещо, което нормално се свързва със змии и инсекти. Има много чудноват външен тип, само че пък е симпатично животинче.

5. Иравадийски делфин

Иравадийският делфин или орцела е океански делфин, открит в Бенгалския залив и Югоизточна Азия. Най-забележителната му линия е кръглата глава без ясно изразена уста, като на другите делфини. Сериозно застрашено от изгубване морско животно, много необичайно, само че и доста симпатично по негов си метод.

4. Макропинна Макростома

Макропинна микростома е тип риба, която живее на дълбочина от към 600 до 800 метра, и е съвсем неподвижна във водата. Доста необикновен тип с транспарантна и цялостна с течност глава, наподобяваща на купол. Можем да забележим лещите на очите на това необичайно морско творение.

3. Октопод Дъмбо

Този тип морско животно е чадърен октопод, който се среща по целият свят. Името му идва от “Дъмбо ” на Дисни поради ушите на съществото, носещи подобие със заглавния воин на кино лентата от 1941 година В рода му има 13 типа, които се хранят най-вече с ракообразни и червеи.

2. Атлантически Глаукус

Известен още като наследник змей, морска лястовица и наследник ангел, това е тип наследник морски плужек. Бихте могли да го намерите в топлите води на океаните, защото той плава на повърхността на водата поради цялостната торбичка с газ, намираща се в стомаха му. Този морски плужек има жилещи органи и в случай че го пипнете, може да получите доста мъчително и евентуално рисково ужилване.

1. Венецуелски Пуделоподобен Молец

Открит във Венецуела през 2009 година, този нов тип молец има пухкава четина, наподобяваща на пудел, която покрива главата, гърдите, корема и даже крилата. Голям е към 3 см и се храни със сухи листа. Това необичайно създание, сякаш идва от друго измерение и без значение че е молец, е извънредно красиво.

БОНУС СТРАННО ЖИВОТНО – Панда мравка

Въпреки, че наподобява като мравка и е посочена като такава, в действителност това е форма на безкрила оса. Това насекомо е известно още и като палач на крави. Женските имат по-дебела четина, само че нямат крила. Едно от най-странните животни на планетата живее към 2 години.


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР