Холгер Руне започна успешно участието си в турнира в Рим.

...
Холгер Руне започна успешно участието си в турнира в Рим.
Коментари Харесай

Сериозна заявка от финалиста: Руне не срещна трудности с екзекутира на Джокович от Маями!

Холгер Руне стартира сполучливо присъединяване си в шампионата в Рим. Датчанинът не изпита усложнения против тенисистка, елиминираш Новак Джокович в Индиън Уелс, Лука Нарди, с 6:4 6:4 и по този начин се класира за идващия кръг на конкуренцията, където го чака Себастиан Баес.

Още в самото начало международният номер 12 наложи превъзходството си над италианеца, който допускаше значително неточности, за сметка на много по-атакуващия тенис на скандинавеца. Това разреши на Руне да осъществя пробив още в третия гейм. Макар и Нарди да продължаваше да играе под равнището си, той не позволяваше на съперника си да усили преднината си, но до поврат не се стигна и по този начин първият сет отиде в сметката на любимеца с резултат 6:3.

Промени във втората част не липсваха, като Руне още веднъж бе доминантния на корта, но международният номер 81 изглеждаше по-свеж и още при 2:2 бе покрай това да обърне сета в своя изгода. Бившият номер 4 обаче сподели здрави нерви в този дълъг гейм, като това се оказа преломният миг за развиването на мача, тъй като по-късно си обезпечи по този начин мечтаната преднина от един брейк. Следващите минути минаха по проект за датчанина, който не изневери на стила си на игра и с 6:4 във втория сет сложи сполучливо начало на акцията си в Рим.

 

Pas de piège pour Holger Rune
Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР