На хоризонта се появява нова технология, която ще направи търговските

...
На хоризонта се появява нова технология, която ще направи търговските
Коментари Харесай

НАСА и Boeing работят по нова самолетна технология с ниски вредни емисии

На хоризонта се появява нова технология, която ще направи комерсиалните полети доста по-екологични, оповестява CNN.

Медията цитира известие на НАСА и Boeing, от което излиза наяве, че двете организации ще работят дружно по план, наименуван Sustainable Flight Demonstrator, в границите на който ще построят, изпитат и пуснат в употреба аероплан със доста по-ниски излъчвания.

Целта би трябвало да бъде реализирана в границите на това десетилетие.

" Нашата цел е това партньорство да сътвори и тества пълномащабен изпитателен модел, който да помогне за основаването на комерсиалните самолети на бъдещето, които са по-ефективни във връзка с разхода на гориво, с изгоди за околната среда, комерсиалната авиационна промишленост и за пасажерите по целия свят. Ако реализираме триумф, може да забележим тези технологии интегрирани в всеобщите самолети през 2030 година ", разясняват от НАСА, представени от CNN.

Първият изпитателен полет на този пробен аероплан би трябвало да се реализира през 2028 година Целта е технологията да обслужва почти 50% от комерсиалния пазар на самолети за къси и междинни дистанции, а резултатът от това да е впечатляващ. Според галактическата организация дизайнът, по който работят двете организации, може да понижи разхода на гориво и излъчванията с до 30% спрямо най-ефективните модерни самолети.

Той разчита на издължени, тънки крила, нормализирани от диагонални подпори, които ги свързват със самолета. Конструкцията основава по-малко противодействие, което значи изгаряне на по-малко гориво.

" НАСА преследва амбициозната цел да създаде технологии, които трансформират разпоредбите на играта и понижават потреблението на сила и излъчванията от авиацията през идващите десетилетия, с цел да се реализира задачата на авиационната общественост за нулеви чисти въглеродни излъчвания до 2050 година ", се споделя още в известието на галактическата организация.

Партньорството, подкрепено от съглашението Funded Space Act, ще разчита на техническа експертиза и уреди и 425 млн. $ финансиране от страна на НАСА за седем години. Междувременно Boeing би трябвало да обезпечи още 725 млн. $ и техническия проект.

 

 
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР