На автомобилния пазар може да се появи нов алианс между

...
На автомобилния пазар може да се появи нов алианс между
Коментари Харесай

Nissan и Honda се обединяват?

На автомобилния пазар може да се появи нов алианс сред Nissan и Honda, твърди Bloomberg. Обединението сред двете японски компании ще им помогне против Toyota, която все по-интензивно притегля в гравитационното си поле по-малки производители като Mazda, Suzuki и Subaru.

" Honda в никакъв случай не се е занимавала с нападателни сливания и покупки и възможен алианс с Nissan наподобява малко евентуален. Предвид растящата конкурентоспособност на Toyota и все по-силните центробежни трендове в обединяването с Renault обаче не е изключено Nissan да има потребност от нов сътрудник и Honda е най-подходящият кандидат ", счита Мио Като, аналитик към LightStream Research.

От Nissan опровергаха информацията, че преглеждат опцията за излизане от алианса с Renault, само че пушек без огън няма и за никого в промишлеността не е загадка, че японците имат такава концепция. Мио Като обаче счита, че двете японски компании ще бъдат принудени да търсят партньорство, с цел да поемат капиталовото задължение през идващите няколко години, в които предстоят радикални разбърквания в автомобилния отрасъл.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР