Предлагането на кредити у нас няма да спре. Това, което

...
Предлагането на кредити у нас няма да спре. Това, което
Коментари Харесай

Хампарцумян: Новите правила за кредитите ще ги направят по-трудни, но не и невъзможни

Предлагането на заеми у нас няма да спре. Това, което Българска народна банка прави е предизвестие и няма в себе си ключа да включи или изключи даването на заеми. Това разяснява в студиото на БНТ банкерът Левон Хампарцумян.
Прочетете още
Според него, от тази позиция, условията ще станат малко по-сложни и по-трудни, само че няма да бъдат невъзможни.

" Когато регулаторът, в тази ситуация Централната банка, вижда опасности, които съществуват - на следващия ден лихвите ще тръгнат нагоре, българската стопанска система, която се показва добре в последните години, може да изпита усложнения по отношение на компликациите на стопанската система в Европа и така нататък Имаме война през един двор, както се споделя и всички тези неща могат да доведат до усложнения в изплащането на заемите ", разясни Хампарцумян.

Различните банки имат друга кредитна политика. Това, което е значимо обаче, е да не се взима заем на ръба на опциите, тъй като нещата се трансформират, пазарите се трансформират, изясни той.

Средно съгласно новите условия от Българска народна банка най-малко 1000 лв. корав месечен приход би трябвало да получава човек, който желае да получи 80 000 ипотечен заем. Това е по отношение на 6-те критерия на Българска народна банка.

Останалите параметри по ипотеката при подобен приход ще са: годишни разноски по заема от 3,12%, променлива годишна рента 2,8% и период от 30 години. От сумата ще се приспаднат 250 лева за разглеждане и утвърждение, 5 лева за разкриване на разплащателна сметка, 300 лева  за оценка на парцел, който се ипотекира, по 4,50 лева всеки месец за обслужване на разплащателната сметка.

 

 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР