На 5 януари 2021 г. (вторник) футболистите на започнаха подготовката

...
На 5 януари 2021 г. (вторник) футболистите на започнаха подготовката
Коментари Харесай

В Шумен не си поставят високи цели, докато не се постри новия стадион

На 5 януари 2021 година (вторник) футболистите на започнаха подготовката си за пролетния полусезон в Североизточната Трета лига. В занятията взеха присъединяване огромна част от състезателите, които участваха и през есента, до момента в който по-възрастните футболисти упражняват самостоятелно.

„ Ние като клуб акцентираме на младите наши футболисти, на които ще разчитаме и през пролетният дял от шампионата “ – заяви Александър Димов – старши треньор на шуменци.

Договорени са няколко контроли преди началото на пролетният дял:

На 16 януари ще е първата контрола с II
На 30 януари е контролата с
На 6 февруари с
На 14 февруари с II
На 20 февруари ще е последната контрола с юноши старша възраст на клуба или с тима на Мълния (Климент)

Всички контроли ще са като посетители, тъй като в Шумен няма подобаващ терен за игра през зимните месеци. На 27-28 февруари се чака да стартират футболните срещи от пролетният дял от шампионата на Североизток. В първия за пролетта ХVI-ти кръг Шумен 2007 гостува на водача в групата.

Нови състезатели към този момент няма. УС на ФК “Шумен 2007 “ е взело решение до момента в който не се построи футболният стадион в града, да не се притеглят нови по-класни състезатели, а да се дава път на юношите – старша възраст от локалната футболна школа.

„ Не може да имаме високи цели без солидна материална база. Надявам се с тези момчета да продължим и през пролетния сезон. Основната ни цел е да радваме футболните ни почитатели и да даваме път на младите ни футболисти. Ако притеглим нови, по-класни футболисти, за тези наши юноши няма да има място в тима. Целта ще ни е да сме измежду водещите тимове в групата 4–6 място. Трябва да сме реалисти Спартак (Варна), и Лудогорец III (Разград) имат добра спортна база, водят пълностоен подготвителен развой и ни превъзхождат “ – сподели още Александър Димов.

„ През пролетта ще наблегнем повече на гостуванията ни, тъй като през есента взехме доста малко точки на открито. Ако се задържим на това място в класирането, ще е триумф за нас, а това ще даде импулси на младите ни футболисти, които постановяваме в главният състав на тима. Продължаваме да играем на стадион „ П.Волов “. От община Шумен разбрахме, че към този момент не се планува започване на строителството на плануваният нов стадион.

През 2021 година е планувано да се построи единствено подготвителния терен със закритата база над в този момент съществуващия стадион. Ние всички се надявахме, че новия стадион скоро ще се построи, само че уви. Като че ли това ще е една фантазия за идващите години. Затова и през идващите години нямаме високи цели. Без естествен стадион футбол на високо равнище не се прави. Дори и да имаш някакви упоритости, като няма къде да играеш, не става. Да вървиш и да плащаш в други градове и това не става “ – приключи с скептицизъм старши треньорът.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР