На 3 септември, в рамките на Sofia Summer Fest, ще

...
На 3 септември, в рамките на Sofia Summer Fest, ще
Коментари Харесай

“Кашонвил“ и рециклирани игри на семейния празник „Фамилатлон“

На 3 септември, в границите на Sofia Summer Fest , ще се организира тазгодишното издание на фамилния празни к „ Фамилатлон “ . Предвидени са занимания, в които ще се включат повече от 30 спортни клуба. 
Към празника се причислява и съдружие „ Безопасни детски площадки “ с разнообразни игри. За първи път на „ Фамилатлон “ те се показват с две нови действия, сподели в предаването „ Радиокафе “ Мая Цанева.
„ Имаме нашият обичан „ Кашонвил “ , който знам, че доста деца чакат на драго сърце. Темата на настоящия „ Кашонвил “ е „ Деца, улици, коли “. Идеята е децата да създадат макет на улица, транспортни средства, здания, тъй че върху този макет, ние с Васил Казаков, който е специалист по сигурност на придвижването, да създадем няколко демонстрации и образования за децата “, добави Мая Цанева .В рамките на „ Фамилатлон “ ще бъдат показани и първите рециклирани игри . Цанева изясни, че това типичен игри, направени от рециклирани материали, като картон и пластмаса.
„ Има боулинг, скрабъл. Идеята е да покажем да децата и на родителите, че те могат да играят и да се забавляват с нещата, които не се възприемат като запаси за игра и развлечение. От кашони от мебели, може да се създаде страховит скрабъл или „ негоден телефон “, сподели Мая Цанева.
Игрите ще бъдат на поляните до входа на Южен парк II, от 10 до 16 часа. Посетителите могат да се запишат за образованията по пътна сигурност, която ще бъде на три модула в основаната платформа, през Facebook страницата на „ Безопасни детски площадки “.
На 17 септември в ж.к. „ Стрелбище “, от сдружението провеждат и Park(ing) Day for Fitness . От 10 до 16 часа, пред читалище " Светлина " и на прилежащите зелени площи, на ул. " Роженски проход " сред ул. " Тулча " и ул. " Руен " ще има доста игри и спорт навън, сподели Мая Цанева.
Подробности можете да чуете в звуковия файл. По обявата работи: Полина Начева
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР