МВР проверява депутатката от ГЕРБ Славена Точева за търговия с

...
МВР проверява депутатката от ГЕРБ Славена Точева за търговия с
Коментари Харесай

Това е властта: Мастит наркобос вкарал в парламента засукана депутатка

Министерство на вътрешните работи ревизира депутатката от ГЕРБ Славена Точева за търговия с гласове, които, съгласно проверяващите служители на реда, са обезпечавани от мастития наркобос Николай Тошев – Чирпанския и финансирани от предприемача с магураджийски прякор Даниел Славов – Дидо Дънката, хвали бомба „ Уикенд “.

Срещу Николай Чирпанския се водят най-малко 3 правосъдни производства за покупка на гласове, които се следят от Районната прокуратура във Варна, като и само че трите случая водещата версия е, че бандитът с обемисто досие е работил съответно за ползите на Славена Точева.

Около 33-годишната хубавица се разшумя още веднъж, откакто в неделя на изборите брюнетката покори нови преференциални върхове – за нея гласоподаваха с персонални желания рекордните за Варна 10 155 индивида. Славена Точева беше трета в листата на ГЕРБ – Варна, само че още веднъж влиза в Народното събрание с помощта на впечатляващия си персонален избирателен резултат.

В Министерство на вътрешните работи обаче имат учредения да считат, че хубавелката не се радва гратис на националната обич, а стремително се занимава с покупката на гласове.

Съмненията за Славена Точева изникнаха още през април 2021 година, когато тя изненадващо влезе в Народното събрание с над 6000 преференции и от 25-то място във варненската листа финишира втора. На предходните избори, извършени на 2 октомври 2022 година, Славена Точева още веднъж се озова в Народното събрание, откакто завоюва впечатляващите 7306 преференции.

Според събраните от МВР- Варна данни, главен принос за третото подред влизането на Славена Точева в Народното събрание има незаконния необут Николай Тошев – Чирпанския.

Публична загадка е, че 42-годишният разбойник е водеща фигура в наркоразпространението във Варна и района, а неговата престъпна конструкция управлява и стабилен дял от незаконния лихварски бизнес. Чирпанския излезе предварително от пандиза през лятото на 2020 година, откакто лежа 4 година в пандиза като необут на наркобанда.

Той беше главен обвинен за убийството на варненския предприемач Борислав Манджуков, както и за изтезанието на строителния бизнесмен Митко Дамянов и брачната половинка му Наталия, само че въпреки и да беше задържан, не се снабди с обвиняване за нито едно от неразкритите и до през днешния ден поръчкови убийства.

Според източник на „ Уикенд “ от вътрешното министерство, от Министерство на вътрешните работи – Варна са събрали голям доказателствен материал, че Николай Тошев – Чирпанския и петима души от бандата му са купували гласове за Славена Точева.

„ Разследването за изборна търговия започва преди 2 години, като още тогава установихме всички отговорници за обособените общини, обитаеми места и обществени групи, както и редица участници в групата, ръководена от Николай Тошев – Чирпанския. При водените дейни мероприятия документирахме и среща на Чирпанския с претендент за народен представител от ГЕРБ, извършена на 27 октомври 2021 година “, споделя почитан чиновник от Министерство на вътрешните работи.

На 11 ноември 2021 година, три дни преди изборите за 47-мото Народно заседание, тогавашният Министерство на вътрешните работи началник Бойко Рашков разпорежда полицейска акция против Чирпанския и бандата му за изборна търговия. Очевидно предизвестен, че ще бъде задържан, Чирпанския се укрива, само че в жилището му са открити 3000 визитки на Славена Точева с съответни инструкции по какъв начин да се гласоподава с нейната преференция на изборите.

Реклама

В рамките на същата полицейска интервенция е обискиран и офиса на мастития варненски предприемач Даниел Славов – Дидо Дънката, помещаващ се в неговия личен бутиков хотел „ Капитол “ в центъра на Варна. Оттам са конфискувани 23 000 $ и 12 000 лв.. По формираното следствие за изборни закононарушения към момента се работи, въпреки то да е стартирало през есента на 2021 година

През пролетта на 2010 година Даниел Славов – Дидо Дънката попадна в епицентъра на великански корупционен скандал, откакто беше задържан в интервенция „ Медузите “ дружно с тогавашния ръководител на Общинския съвет във Варна и сегашен народен представител от Българска социалистическа партия Борислав Гуцанов. Според обвиняването, Дънката и Гуцанов се облажили с милиони левове от нагласена социална поръчка за градския превоз във Варна. Впоследствие и Дънката, и Гуцанов осъдиха България в Страсбург.

Даниел Славов е измежду крупните строителни предприемачи във Варна, като благосъстоянието му се прави оценка на над 150 млн. лева Макар да беше задържан по време на първия управнически мандат на ГЕРБ, Дидо Дънката през днешния ден е в положителни връзки с варненката конструкция на партията точно поради Славена Точева. Красивата някогашна хостеса е негова доста лизка другарка, като съгласно слуховете във Варна Дидо Дънката даже е в развой на бракоразвод поради любовната спекулация с Точева, твърди „ Уикенд “.

Според информация на Narod.bg, обаче, това не е правилно – секси депутатката си остава вярна на своя мъж-наркотрафикант Милен Райков – Мушо, който търка наровете в испански затвор.

Любопитна детайлност е, че поради огнената брюнетка Дидо Дънката е в обтегнати връзки с различен авторитетен предприемач от Варна – Велико Желев, който мъчно понесъл новата връзка на хубавицата…

Седмица преди последните избори, извършени на 2 април, в Министерство на вътрешните работи още веднъж постъпва информация, че групата на Николай Тошев – Чирпанския се е задействала за пазаруване на гласове. Данните били докладвани на прокуратурата с предложение да се желае използване на специфични разследващи средства. Прокуратурата внесла в съда искане за СРС, само че Окръжният съд във Варна отказал. Въпреки това, по време на предизборната акция било проведено наблюдаване на хотела, където е офисът на Дидо Дънката.

На 24 март била получена оперативна информация за лице от село Аврен, което купува гласове в интерес на Славена Точева. Били претърсени автомобилът и жилището му. Намерени са пощенски пликове, надписани с имена, в които имало по 50 лева и флаер на ГЕРБ с преференция 103. Образувано е досъдебно произвеждане, по което и все още се работи под надзора на Районната прокуратура във Варна. При разпита си мъжа е признал, че работи за Чирпанския.

На 30 март е получена оперативна информация и за лице от Девня, като и в неговото жилище са открити и конфискувани пари и пропагандни материали за Точева, както и бележник с имена и суми. Делото е пратено в съда, който би трябвало да утвърди протоколите за претърсването, осъществено в изискванията на необходимост. И това произвеждане се следи от районната прокуратура.

Отделно във Варна се води и следствие за корпоративен избор в интерес на ГЕРБ. По него са арестувани четирима души от свитата на Чирпанския, до момента в който си разменят пощенски пликове в заведение в кв. „ Чайка “. При обиските им и претърсването на колите им са открити 6000 лева и пропагандни материали на Славена Точева.

Според следствието на Министерство на вътрешните работи, бандата на Николай Чирпанския стои и зад забитите кирки в мерцедеса на лихварския необут от Дългопол Димитър Димитров, чието возило осъмна със забодени 3 кирки в капака и предния прозорец единствено седмица преди изборите. Твърди се, че Димитров също се е занимавал с изборна търговия, само че отказал да даде гласове за засуканата и амбициозна красавица.

Въпреки напъните на Министерство на вътрешните работи да предотврати изборната търговия, Славена Точева надали ще пострада от течащото следствие против нея. Красавицата се употребява с депутатски имунитет, а и до този миг даже не е била разпитвана в полицията за контактите си с Николай Тошев – Чирпанския…

Източник: narod.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР