Китайски учени успешно разработиха бързорастящ ориз в пустинни оранжерии в

...
Китайски учени успешно разработиха бързорастящ ориз в пустинни оранжерии в
Коментари Харесай

Китай разработи бързорастящ ориз в пустинни условия

Китайски учени сполучливо създадоха бързорастящ ориз в пустинни оранжерии в префектура Хотан, Синдзян-уйгурския самостоятелен район на Северозападен Китай. Оризът има потребност единствено от 75 дни, с цел да узрее, оповестява Global Times.

Технологията обезпечава поддръжка на страната за осъществяване на целогодишно и бързо развъждане на култури в пустинни региони, обявиха от Института за градско земеделие към Китайската академия за селскостопански науки.

Технологията е създадена от основния академик на института Ян Цичан и неговия екип след пет години проучвания. Учените употребяват богатите слънчеви запаси в пустинните региони, прилагайки ограничения като многослойна отвесна култивация без почва и неестествен надзор на източника на светлина, карайки ориза да пораства от засаждане до прибиране на реколтата единствено за 75 дни. Технологията понижава цикъла на напредък на ориза с към 40% спрямо този, обработен в обичайни полета.

Източник: Bulgarian.cri.cn

Поглед Видео:ПоследниНай-гледаниАлтернативен Поглед24029„ ЛЕВИЦАТА! “ показа водачите си на листи за двата типа избори на 9 юниАлтернативен Поглед21740Проф. Боян Дуранкев: Очакванията за огромна политическа смяна надали ще се сбъднатАлтернативен Поглед28191Проф. Боян Дуранкев: Желаят ли българите да влезнат в еврозоната или ще бъдат натикани в тази еврокошара!?Алтернативен Поглед17005Доц. Валери Жаблянов: Левицата в Европа и в България би трябвало да се разгласи против растящата милитаризацияАлтернативен Поглед14312Доц. Валери Жаблянов: Управляващи и съпротива не са в положение да предложат друга държавна политикаАлтернативен Поглед131555Проф. Николай Витанов: Харков ще бъде обграден от съветската войска и ще бъде високомерен за 100 дниАлтернативен Поглед90922Ген. Димитър Шивиков: В обединението на искащите на Макрон ще бъдат натикани страните от соцлагера  Николай Марков, патогенните процеси, Евросъюз, федерация  Николай Марков, патогенните процеси, Евросъюз, федерация Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР