Москва иска убиецът на чеченския командир Зелимхан Хангошвили - Вадим

...
Москва иска убиецът на чеченския командир Зелимхан Хангошвили - Вадим
Коментари Харесай

Русия иска да извади от затвора убиец от ФСБ, предлага да го замени с американски затворници

Москва желае килърът на чеченския пълководец Зелимхан Хангошвили - Вадим Красиков - да стане част от размяната на пандизчии сред Съединени американски щати и Русия, оповестява CNN.

По информация на малкия екран, Москва желае Красиков, който е офицер от ФСБ и беше наказан в Германия през декември 2021 година, да бъде сменен дружно с търговеца на оръжие Виктор Бут. Той трябваше да бъде сменен против двукратната олимпийска шампионка Бритни Грайнър иш някогашния морски пехотинец Пол Уилън.

Припомняме, че 55-годишният полковник от ФСБ Вадим Красиков беше наказан за това, че на 23 август 2019 година е прострелял Хангошвили в парка Тиргартен

" Руснакът, който умъртви в центъра на Берлин живеещия в емиграция чеченец Зелимхан Хангошвили, е бил уверен, че ще му оказват помощ. " Русия знае, че съм тук и няма да се откаже от мен ", декларирал той след три месеца безмълвие пред следователите ", писа немският Bild.

" Веднага откакто е задържан той неотложно желае в качеството на бранител " назначен от съветското посолство юрист ". Буквално на идващия ден го посещават съветски дипломатически представители, само че на диалога им, съгласно Виенскато спогодба, не участва представител на немското разследване

" На 18 ноември 2019 година внезапно той декларира на следователите, които се намират в килията му: " Русия знае, че съм тук и няма да се откаже от мен ".

Убитият Хангошвили е бил в листата на 19 лица, оповестени от съветските служби за терористи.

В заключителните причини за присъдата немският съд отбелязва, че Вадим Красиков е работил по заповед на съветското държавно управление.

След убийството съветският президент Владимир Путин съобщи, че Хангошвили е терорист и е " заслужил участта си ", само че отхвърли присъединяване на Русия в убийството му. Смята се, че ползата, който персонално Путин прояви към делото на килъра е удостоверение за това, че самодейността за убийството идва непосредствено от Кремъл.

Превод: Faktor.bg
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР