Морските звезди са известни с яркия си червено-оранжев цвят и

...
Морските звезди са известни с яркия си червено-оранжев цвят и
Коментари Харесай

Дупето на морска звезда стана хит в интернет

Морските звезди са известни с яркия си червено-оранжев цвят и симетрията на петте си крака, само че не и с кръглите си дупета.

Потребител на Twitter бързо завоюва известност в интернет като разгласява "задните елементи " на морска звезда, която се придържа за канара в "Аквариума на Тихия океан " в Лонг Бийч, Калифорния.

Много от коментиращите направиха съпоставяне с анимационния воин Патрик от "СпонджБоб Квадратни Гащи ", който постоянно и гордо демонстрира своето заоблено дупе.

pic.twitter.com/ISMRBhPqaV
— superstar morticia (@deriicindeyim) 1 юли 2019 година
Експертите обаче настояват, че „ задникът “ на морското животно в действителност не е това, което наподобява.

Морските звезди са клас животни от вид Бодлокожи. Обитават дъното на всички океани, от Екватора до полярните области и от приливната зона до дълбочина 6 000 м. под повърхността. Класът включва към 1500 модерни типа, класифицирани в 7 разреда, измежду които морски краставици и морски таралежи.

И не, морските звезди нямат "задници ", те имат централно ситуиран анус, само че нямат задни елементи, сходни на човешките. Това, което виждаме на фотографията, са стегнатите мускули на крайниците на морската звезда, когато тя хваща камъка, обясни пред сп. "Live Science " Нейт Ярос, куратор на риби и безгръбначни в "Аквариума на Тихия океан ".
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР