Моля ви да вземете законодателни решения възможно най-скоро, които ще

...
Моля ви да вземете законодателни решения възможно най-скоро, които ще
Коментари Харесай

Путин каза коя е заплахата при изкуствения интелект

Моля ви да вземете законодателни решения допустимо най-скоро, които ще обезпечат на съветските учени, работещи по изкуствения разсъдък, на научните организации и бизнеса да имат достъп до масивите от безлични данни на страната. Това съобщи съветският президент Владимир Путин на интернационална конференция за изкуствен интелект и разбор на данни AI Journey 2021, написа Комерсант.Според президента е належащо допустимо най-скоро да стартира образование на експерти в региона на изкуствения разсъдък.

Той сподели, че най-важният въпрос е съхранението на данни, изключително биометричните.

„ Трябва да се вземат специфични решения във връзка с информация, която е от решаващо значение за сигурността на жителите. На първо място, приказваме за биометрични данни, които от ден на ден се употребяват за осъществяване на финансови и други транзакции.

Вярвам, че такава извънредно персонална информация би трябвало да се съхранява в единна държавна система за биометрична идентификация, т.е. страната би трябвало да поеме отговорност за нейното предпазване “, сподели Путин.

В края на октомври министър председателят Михаил Мишустин утвърди ограничения за цифрова промяна в обществената администрация за идващите 10 години.Сред главните технологии, които би трябвало да бъдат внедрени, е и изкуствения разсъдък. Тези технологии би трябвало да работят за основаване на единна система за събиране и анализиране на социално-икономически индикатори, бюджетни данни и прекачване на надзора в отдалечен формат.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР