“Много пловдивски социалисти подкрепят изключването на Георги Гергов и дори

...
“Много пловдивски социалисти подкрепят изключването на Георги Гергов и дори
Коментари Харесай

Иван Петков: Изключването на Гергов ще бъде единствено в плюс за БСП

“Много пловдивски социалисти поддържат изключването на Георги Гергов и даже считат, че това деяние е леко закъсняло”, съгласно Иван Петков от Пловдив, който e член на Националния съвет и на Предизборния щаб на Българска социалистическа партия.

По БСТВ Петков разясни във връзка проблема с Гергов, чието изключване от партията бе решено през вчерашния ден от Изпълнителното бюро, следното: „ В решението на ИБ е разказано, че има тъжби от страна на пловдивските социалисти години обратно. Още тогава сме писали към Общопартийната контролна комисия, само че в никакъв случай не се е обръщало внимание на сериозните операции, фалшификации и злоупотреби. Най-накрая това е една крачка, която ще генерира голям брой положителни неща за Българската социалистическа партия в Пловдив “. Той насочи зов към членовете на Народно събрание да поддържат това предложение на ИБ.

Социалистът напомни и за заседание, провело се преди месец, в нарушаване на всевъзможни правила на Българска социалистическа партия и в нарушаване на ИБ да не се организират мероприятия с повече от 30 души. Става въпрос за свикването на Областния съвет на Българска социалистическа партия в Пловдив, на който бе определен комфортен на Гергов претендент, съгласно болшинството партийци. Впоследствие Контролната комисия анулира този избор.

„ Това е тъкмо стила на Гергов: жанр 90-те, мутренският жанр, само че ние не желаеме Българската социалистическа партия да се трансформира в подобен вид. Трябва да се чуе мнението на всеки един член “, съобщи Иван Петков.

Младият социалист посочи: „ Най-важният удар, който направиха българските социалисти, беше на вътрешнопартийните избори. На него 856 социалисти гласоподаваха за Корнелия Нинова “. Петков призна, че е погнусен и уточни, че по всевъзможен метод хората на Георги Гергов са създали всичко по силите си единствено и единствено гласоподавателите да не излязат да гласоподават.

Иван Петков показа и информация, съгласно която в с. Ягодово, където живее Георги Гергов, ръководител е неговата племенница, която почтително си е записвала кой влиза да гласоподава.

„ Убеден съм, че изключването на Гергов от партията ще бъде една инжекция с адреналин. Този акт ще бъде само в плюс за Българска социалистическа партия “, безапелационен е той. По мнението на социалиста Народно събрание би трябвало да делегира служебно управление, което да бъде до провеждането на отчетно-изборните събрания в Пловдив. Но тези дейности би трябвало да се случат след парламентарните избори на 28-ми март. „ Оттук нататък отиваме на избори, само че не с хората, които направиха Георги Гергов ръководител в Пловдив “, сподели още Петков.

Той не отхвърли опцията за нови офанзиви: „ Очаквам остра отрицателна реакция от хората на Гергов, само че решението за неговото изключване ще хвърли позитивна светлина освен върху Българската социалистическа партия в Пловдив, а и на национално равнище. Това ще бъде една емблема, по която ще се водим, а точно: “Ние не сме с чорбаджиите, не сме с тези капиталисти, които играят с мутрите “, заключи социалистът от Пловдив.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР