Арабската лига днес призова за разполагане на мироопазваща мисия на

...
Арабската лига днес призова за разполагане на мироопазваща мисия на
Коментари Харесай

Арабската лига призова за мироопазващи сили на ООН в палестинските земи

Арабската лига през днешния ден прикани за разполагане на мироопазваща задача на Организация на обединените нации в линията Газа и на Западния бряг, съобщи ДПА.

На среща на върха на организацията, в която членуват 22 страни, групата също по този начин прикани за неотложно преустановяване на огъня и изрично осъди напредването на израелската войска в град Рафах в южната част на Газа, който е претъпкан с бежанци.

Трябва да бъдат подхванати необратими стъпки към двудържавно решение в Израел и палестинските територии, се споделя в заключителната декларация от срещата на върха. Ежегодната среща тази година за първи път се състоя в столицата на Бахрейн Манама.

Саудитският престолонаследник и де факто държател на кралството Мохамед бин Салман Ал Сауд акцентира, че " гневната експанзия " против " палестинските братя " би трябвало да бъде прекъсната. По думите му е належащо интернационалната общественост да извърши тази отговорност.

В речта си кралят на Бахрейн Хамад бин Иса Ал Халифа прикани за интернационална мирна конференция за Близкия изток.

По думите на генералния секретар на Арабската лига Ахмед Абдул Геит, посланик от Египет, срещата на върха е била извършена в необикновени условия. Според него израелската експанзия против народа на Газа съставлява историческа повратна точка и арабските нации няма да не помнят сляпото принуждение на израелската окупация.

Генералният секретар на Организация на обединените нации Антониу Гутериш също участва на срещата на върха. Той още веднъж прикани страните във войната в Газа да се спогодят за преустановяване на огъня и разказа спора като " открита рана ", която заплашва да болести целия район.

Инфо: Българска телеграфна агенция

Следвайте " Гласове "  в Телеграм

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР