Много често хората, които работят физическа и тежка работа, спортуват

...
Много често хората, които работят физическа и тежка работа, спортуват
Коментари Харесай

Яжте тези 8 храни за повече енергия

Много постоянно хората, които работят физическа и тежка работа, спортуват постоянно и водят деен метод на живот, бързо изчерпват енергийния си запас. Това е по този начин, тъй като човек не е робот и не може да работи и да се движи нон-стоп. Правилно формираното меню ще ви помогне да се почувствате по-енергични, макар постоянната физическа интензивност или сложния работен график, написа iwoman.bg.

Ето кои храни би трябвало да включите във вашата диета за тази цел:

1. Киноа

Страхотна е за закуска или ранен обяд. 100 грама киноа съдържа 64,2 грама въглехидрати, множеството от които са комплицирани. Те ще обезпечат на тялото сила за няколко часа. Освен това киноата е един от дребното растителни продукта, които съдържат всички нужни за индивида аминокиселини.

2. Леща

Тя е богата на растителни протеини и комплицирани въглехидрати, които са в положение да обезпечат на организма сила за 3-4 часа. Тя съдържа задоволително количество фибри, значими за потребната чревна микрофлора и витамини от група В, които са нужни на хора, водещи деен метод на живот.

3. Авокадо

Авокадото е висококалоричен артикул, само че основно с помощта на ненаситените мастни киселини, нужни на човешкия организъм. Плодът съдържа също полифенолни съединения. Те имат антиоксидантни свойства, устояват на окислителни процеси и по този метод забавят процеса на стареене.

4. Яйца

Яйцата са една от най-здравословните храни на планетата. Те съдържат витамини А, В2, В5, В12, желязо, фосфор, селен и изключително скъпото вещество холин, което е належащо за здравословното действие на мозъка. В допълнение, едно яйце съдържа приблизително 6 грама протеин с всички съществени аминокиселини.

5. Морски водорасли

Това е най-важният източник на йод - микроелемент, нужен за производството на хормони на щитовидната жлеза, от които зависи скоростта на метаболизма. Йодният недостиг може да докара до хипотиреоидизъм. Симптомите включват отмалялост, меланхолия и наддаване на тегло заради занимателен метаболизъм. Редовната консумация на водорасли обаче може да се оправи с този проблем.

6. Зехтин

Екстра върджин зехтинът съдържа витамин Е, мощен антиоксидант, който предотвратява негативното влияние на реактивните кислородни типове върху тялото. Зехтинът съдържа също моно- и полиненаситени мастни киселини, които са нужни за оптималното действие на всяка клетка в организма. И неотдавна потвърди, че използването на този артикул не въздейства на тежестта ни.

7. Грейпфрут

Витамините А и С, на които този плод е богат, защищават от инфекции и оказват помощ на тялото да се възвърне по-бързо. В него има доста фибри - хранително вещество, от което микроорганизмите в червата се нуждаят, с цел да синтезират хранителни субстанции за нашето тяло: витамини В12, К и така нататък В допълнение, грейпфрутът е нискокалоричен артикул.

8. Ядки

Те обезпечават на организма както протеини, по този начин и ненаситени мастни киселини - идеална закуска за хора, живеещи в 24/7 темп. Освен това, едно пакетче ядки може да си хапвате когато и да е и на всички места - в запушване, в метрото, по пътя за работа.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР