Владимир Путин смени министъра на отбраната Сергей Шойгу. Това е

...
Владимир Путин смени министъра на отбраната Сергей Шойгу. Това е
Коментари Харесай

За първи път Путин сложи в състава на правителството свой родственик

Владимир Путин смени министъра на защитата Сергей Шойгу. Това е основната вест към сформирането на новото съветско държавно управление, следващо встъпването в служба на съветския президент за следващ мандат. Шойгу е преназначен като секретар на Съвета за сигурност на мястото на Николай Патрушев.

Путин предложи да бъде назначен нов боен министър, вместо Шойгу, който заемаше поста от 2012 г. 

" В Съвета на федерацията постъпиха препоръчаните от президента на Русия Владимир Путин кандидатури за ръководители на ред федерални министерства и ведомства. За осъществяване на съвещания са препоръчани: [...] на служба министър на защитата - Белоусов, Андрей Ремович ", се споделя в изказването от Съвета на федерацията.

 

65-годишният Андрей Белоусов до момента бе вицепремиер на Михаил Мишустин. Той стана прочут още преди да влезе в държавното управление - през 2018-а, когато като асистент на президента предложи да се конфискуват непотребните приходи от металурзите, миньорите и химиците и по този метод да има спомагателни половин милиард рубли в бюджета.

През 2020-а Белоусов краткотрайно бе и отпред на държавното управление, когато Мишустин се лекуваше от ковид. В идващите години той още няколко пъти се връщаше към концепцията си да се изземат пари от бизнеса. След началото на войната в Украйна пък стана един от първите, които попаднаха под западните наказания, като човек от близкото обграждане на Путин. 

 

Според представителя на Кремъл Дмитрий Песков, " Путин взе решение министерството на защитата да бъде управлявано от граждански, ведомството би трябвало да бъде отворено за нововъведения и напредничави хрумвания ".

 

Освен това Путин предложи да бъде преназначени Сергей Лавров като външен министър, Александър Бортников като шеф на федералната работа за сигурност (ФСБ), и Сергей Наришкин за началник на Службата за външно разузнаване (СВР).

 

Останалите номинации са: Владимир Колоколцев (министър на вътрешните работи), Александър Куренков (на извънредните ситуации), Константин Чуйченко (на правосъдието), Виктор Золотов (началник на войските от националната гвардия), Дмитрий Кочнев (на федералната работа за охрана), Александър Линц (на основното ръководство за специфични стратегии към президента).

 

Прави усещане също по този начин, че в състава на държавното управление за първи път влиза и роднина на Путин. Формално министър председателят Мишустин предложи министър на енергетиката да стане досегашният губернатор на Кемеровска област Сергей Цивилев. От това основно министерство зависи над половината Брутният вътрешен продукт на Русия и към този момент то ще се управлява от мъжа на братовчедката на Путин - Анна, която владее 70% от въгледобивната крупа " Колмар ".

 

Освен това синът на един от най-близките другари на Путин - Николай Патрушев, който е махнат от управителния пост на Съвета за сигурност, става вицепремиер. Досега Дмитрий Патрушев бе началник на министерството на селското стопанство. Вместо него пък на този пост е препоръчана съратницата на Патрушев - Оксана

 

Лут. Николай Патрушев ще получи нов пост, който скоро ще бъде обявен, съобщи представителя Дмитрий Песков.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР