Русия атакува украински области сутринта в неделя. Засечен е стратегически

...
Русия атакува украински области сутринта в неделя. Засечен е стратегически
Коментари Харесай

Цяла Украйна бе под нощна руска атака

Русия нападна украински области сутринта в неделя. Засечен е стратегически бомбардировачи Ту-95МС, изстрелвани бяха ракети.

В цяла Украйна бе оповестена въздушна паника. Това оповестиха от Военновъздушни сили на украинските въоръжени сили, представени от УНИАН.

 

Ракети се насочиха към Черниговска, част на Житомирска, част на Киевска област, Сумска област и други. Данните са след 2 часа сутринта. 

Предполага се, че руснаците ще нападат енергийната и транспортната инфраструктура в западните и централните региони.

Тревогата бе анулирана след 5 часа тази заран. 

 

Отломки от ударен дрон се развалили 10 жилищни дома в Жмеринка, Виницка област. Пострадали са седем къщи и три четириетажни кооперации. Трима души са потърпевши, а над 40 са евакуирани.

 

Също по този начин вследствие на офанзивата от тази нощ град Староконстантинов в Хмелницка област е останал без електроснабдяване. Тази нощ украинските Военновъздушни сили оповестиха, че ракета лети в посока на града, хипотетично тя е от вида " Кинжал ". В града по-късно са се чули няколко гърмежа.

 

Междувременно локалните управляващи в Харков оповестиха, че броят на починалите интонации от съветската войска хипермаркет " Епицентър " се е нараснал на 11. Първоначално бе обявено за 5 жертви, 40 потърпевши, само че още 16 души се считаха за изчезнали.

 

Няколко часа след удара по хипермаркета съветската войска удари и жилищна постройка в центъра на Харков. Телеграм-каналът Харьков Life регистрира, че въздушната паника в Харковска област е траяла повече от 20 часа.

Това даде мотив на Киев да подсети на съдружниците за военната помощ.

Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг той прикани съдружниците от НАТО, доставящи оръжия на Украйна, да анулират възбраната си за потреблението им за удари по военни цели в Русия.

Италия обаче изключи украински удари по военни цели в Русия, както и осъществяването на такива офанзиви с италиански оръжия против страни, с които Рим не води война. 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР