Председателката на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен отново отговори

...
Председателката на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен отново отговори
Коментари Харесай

Фон дер Лайен защити плана си за сътрудничество с десни групи в Европейския парламент

Председателката на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен още веднъж отговори на рецензиите, които осъждат желанието ѝ да си сътрудничи с десни групи в Европейския парламент, съобщи ДПА.

" Става дума за продобиване на политическите сили, които са толкоз значими за болшинството в центъра ", съобщи в изявление за радио " Дойчландфунк " Фон дер Лайен.

Тя уточни, че ще работи с демократични партии и политици, без значение от политическата им група в Народното събрание.

" Критерият за мен е депутатите, с които желаеме да работим, да са в интерес на Европа, в интерес на Украйна против Русия и в интерес на върховенството на закона ", съобщи тя, визирайки членовете на Европарламента.

Фон дер Лайен за първи път се сблъска с рецензии през април, откакто не изключи съдействие в Европейския парламент с дясната група на Европейските консерватори и реформисти, която включва крайнодясната партия " Италиански братя " на премиерката на Италия Джорджа Мелони.

Във връзка с това през вчерашния ден немският канцлер Олаф Шолц съобщи, че е " доста тъжен от двусмислието на някои политически изказвания ", идващи от Фон дер Лайен, която се кандидатира за втори мандат като ръководител на Европейската комисия.

" Ще бъде допустимо да се сътвори единствено такова председателство на комисията, което се основава на обичайните партии... Всичко друго би било неточност за бъдещето на Европа ", добави Шолц.

Източник Българска телеграфна агенция

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР