Испанското правителство знае, че новата партида танкове Леопард, които Мадрид

...
Испанското правителство знае, че новата партида танкове Леопард, които Мадрид
Коментари Харесай

Русия: Новата партида танкове Леопард за ВСУ ще изгори като предишната

Испанското държавно управление знае, че новата партида танкове " Леопард ", които Мадрид възнамерява да достави на Киев, ще изгори, както и първите 10 бойни машини, изпратени в Украйна. Това съобщи съветският дипломат в Мадрид Юрий Клименко в диалог с съветски публицисти, съобщи ТАСС.

 

„ Противно на всякаква логичност, само че строго в границите на западния консенсус, Мадрид спонсорира киевския режим, след пауза през втората половина на 2023 година възобнови доставките на оръжие и военна техника тази година: от началото на специфичната военна операция Испания е трансферирала в Украйна военна продукция на стойност 200 милиона евро “, сподели дипломатът.

 

„ Правителството на Педро Санчес приказва от няколко дни за прехвърлянето на нов пакет от испански оръжия на Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) през май-юни: ракети за системата за противовъздушна защита " Пейтриът ", снаряди с диаметър 155 мм, системи за битка с БПЛА ”.

 

„ Сред тях Мадрид изключително акцентира предаването на украинците на втора партида танкове " Леопард 2A4 " - 9 броя “, показва Клименко. " В Мадрид знаят, че ще изгорят като първите 10 „ испански леопарда “, само че не го споделят на глас.

Посланикът добави, че никой в ​​Испания не може ясно да изясни по какъв начин доставката на оръжие на една от страните в спора доближава мирните договаряния, чието начало се допуска, че е главната цел на съдружниците на режима в Киев.

 

Според него „ болшинството испанци са надалеч от русофобията, която е настояща за доста европейски страни, и не поддържат присъединяване на Испания в хибридната война, която НАТО води против Русия “. Дипломатът акцентира, че испанците не са подготвени за ескалация на военно-политическата конюнктура в Европа и отхвърлят ​​възможността да изпратят свои военни в Украйна.

 

„ Радваме се, че в Испания има рационални политически сили, които слагат под въпрос целесъобразността на проукраинската политика на премиера Педро Санчес, намерено декларират, че е погрешната испанската позиция в поддръжка на провеждането на конференция в Швейцария за поощряване на антируския ултиматум, наименуван " формулата на Зеленски ", желаят от правителството да приключи доставките на оръжие в зоната на спора, нарушавайки законодателството на Европейски Съюз и наредбите на Международния контракт за търговия с оръжие “, сподели още съветският дипломат в Мадрид.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР